Vacature Innovatiemakelaar Informatie

Innovatiemakelaar Informatie in Nijmegen

Werken bij Nijmegen (logo)

Innovatiemakelaar Informatie

Referentienummer: PIFVAC202458 Startdatum: 06-06-2024 Sluitingsdatum: 23-06-2024 Opleiding HBO Salaris Max € 5.997,- Uren 32/36 uur Afdeling Gemeente Nijmegen

Reageer tot en met 23-06-2024

Heb jij innovatie door je aderen stromen? Is jouw enthousiasme voor moderne technologie aanstekelijk? En leg je graag de puzzel tussen wat voor Nijmegen belangrijk is en wat technisch verstandig is? Sluit je dan aan bij onze gemotiveerde club van innovatiemakelaars. Wij werken graag voor deze stad: Welkom in Nijmegen - YouTube

Wat ga je doen?

Je zoekt samen met je collega's naar slimme verbeteringen en innovaties op de gebieden van jeugd, zorg, inkomen en werk (sociaal domein). Bijvoorbeeld door het samen bedenken hoe we met digitale oplossingen armoedebestrijding in de stad kunnen verbeteren. Of het versimpelen van de administratieve last bij aanvragen Jeugdzorg of WMO, want we zijn bezig met een aanzienlijk transitietraject van een groot deel van onze software voor het sociaal domein. Je denkt mee over waar het op langere termijn naar toe moet, wat daar technisch voor nodig is en hoe dat op korte termijn vertaald moet worden in projecten. Ons informatie- en architectuurbeleid geven je daar richting in en jij doet suggesties voor dat beleid met jouw ervaringen uit de praktijk.

Verder ga je aan de slag met:

 • Afstemmen met leveranciers en onze vaste IT-partner iRvN over de mogelijkheden om oplossingen goed beheert te krijgen;
 • Samen met leveranciers, kennisinstituten en andere overheden verkennen of er slimme oplossingen zijn te bedenken waar meerdere gemeenten hun voordeel mee kunnen doen (bijv. via Common Ground).

Wie zijn wij?

Je wordt lid van Team Ontwikkeling I&A dat aangestuurd wordt door een manager die tevens CIO is. Het team bestaat uit 27 gemotiveerde leden. We hebben de afgelopen jaren veel energie gestoken in een goede balans tussen jong en ervaren en zijn erg blij dat dat gelukt is. Team Ontwikkeling I&A bestaat uit 15% twintigers, 37% dertigers, 11% veertigers, 26% vijftigers en 11% 60+. Daarin is genoeg ruimte voor ontspanning en gezamenlijk plezier met onze jaarlijkse BBQ als hoogtepunt. Het team bestaat uit projectleiders, product owners, data en IT-architecten, andere innovatiemakelaars en -strategen. We werken in wisselende (agile) teams waarin collega's van verschillende afdelingen samenwerken. Veel van onze adviseurs zijn op pad in de organisatie en in de stad zelf. Onze teamleden krijgen veel vrijheid om ideeën te ontplooien en we besteden veel aandacht in het samenbrengen en structureren van die ideeën. Daarbij is vertrouwen ons vertrekpunt, kiezen we voor contact, doen we gewoon wat nodig is en leren we van wat we doen. Met werkbare alternatieven helpen we de organisatie om oude patronen te doorbreken en onze IT toekomstbestendig te maken.

Wat bieden wij jou?

Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart en daar belonen wij je graag voor. Benieuwd wat je ervoor terug krijgt? Lees dan verder!

 • Een mooi salaris in schaal 11 (afhankelijk van je ervaring is aanloopschaal 10 mogelijk). Je ontvangt dus een salaris tussen de € 3.558,- en € 5.997,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar. Extra dagen bijkopen behoort dus tot de mogelijkheden.
 • Een jaarcontract dat bij een definitieve (interne) stap van een collega omgezet kan worden tot vast, voor 32 tot 36 uur per week.
 • Een hybride manier van werken. Jij past jouw werkplek en tijden aan zodat het past bij jouw functie en persoonlijke situatie.
 • Een mooi opleidingsaanbod. We bieden je de ruimte om je te kunnen blijven ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen. Zowel fysiek als digitaal. De keuze is aan jou!

Lees hier meer over op onze pagina arbeidsvoorwaarden .

Wie zoeken wij?

We zoeken een overtuigende adviseur die onze organisatie helpt zich digitaal en innovatief te ontwikkelen. Iemand die huidige werkwijzen ter discussie durft te stellen en niet terugschrikt voor wat weerstand. Je bent in staat informatieprojecten binnen wetgeving en beschikbare tijd, budget en mensen voor te bereiden zodat projectleiders daarmee direct aan de slag kunnen. Je bent goed in het:

 • Ophalen, doorvragen en concreet maken van de informatiebehoeften;
 • Maken van onderscheid tussen wat iemand zegt of vraagt en wat hij bedoelt of nodig heeft;
 • Laagdrempelig en met lef adviseren van het management en medewerkers over technische oplossingen;
 • Vertalen van onze IT-principes naar werkende oplossingen voor Nijmegenaren en medewerkers;
 • Organiseren van de kennis en expertises om je heen om de voorgestelde oplossing te realiseren;
 • Bewaken van de ontwerpprincipes tijdens de uitvoering van projecten;
 • Adviseren bij dillema's tijdens de uitvoering van projecten zonder dat je het doel van het project uit het oog verliest.

We verwachten van je dat je zelfstandig en in teamverband kunt werken. Je schakelt gemakkelijk tussen technisch jargon en gewone mensentaal. Je bent bereid om meerdere opties te verkennen als de situatie daarom vraagt (ook als een project al loopt). Je krijgt energie van samenwerkingsvormen als Agile, Scrum en DevOps en beschikt over (of bent bereid om jezelf te ontwikkelen in) technische kennis over koppelingen tussen IT-systemen, concepten als containers, cloud, open source, SaaS en data gestuurd werken. Het is mede aan jou om informatie betrouwbaar, open en veilig te ontsluiten en collega's te helpen dat te omarmen. Je bent realistisch en hebt gevoel voor belangen. Tot slot:

 • Beschik je minimaal over hbo werk- en denkniveau;
 • Heb je meerdere jaren praktijkervaring opgedaan op het gebied van IT en het toepassen van principes op informatiearchitectuur en techniek;
 • En is het een pré als je kennis van- en ervaring binnen het sociaal domein hebt.

Waar kom je te werken?

Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart. Omdat je graag meedeint met het ritme van de stad. Als onderdeel van een bruisend geheel. Als je struint door het Kronenburgpark of uitkijkt over de Waal. Verbonden met- en verantwoordelijk voor een oude stad die niet stil kan blijven staan. Een stad met een prachtige historie en een nog mooiere toekomst. Want hier blijven mensen zichzelf keer op keer uitvinden. Hier is ruimte om te experimenteren en van elkaar te leren. Je krijgt het vertrouwen om je werk op jouw manier te doen. Zodat de oudste stad van Nederland voorop blijft lopen. Zonder daarbij iemand achter te laten. Want Nijmegen is van ons. Voor iedereen met hart voor de stad. En oog voor de toekomst.

Maakt jouw hart een sprongetje bij het lezen van deze vacature? Solliciteer dan direct! Je kan reageren tot en met 23 juni 2024. De gesprekken vinden plaats in week 27. Een assessment kan onderdeel van de procedure uitmaken.

Heb je toch nog vragen? Constance Boogers, manager Team Ontwikkeling I&A tevens CIO vertelt je graag meer! Je kan haar bereiken via: / .Functie:innovatiemakelaar informatie
Startdatum:06-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3558 – 5997
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Nijmegen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures nijmegen
 2. Innovatiemakelaar Informatie Gemeente Nijmegen 06-06-2024

Bekijk ook andere vacatures