Zo bereid jij je voor op de Nijmeegse vierdaagse

De Nijmeegse Vierdaagse is een internationale wandeltocht die elk jaar in Nijmegen, Nederland wordt gehouden. De wandeltocht duurt vier dagen en de wandelaars moeten elke dag een afstand van ongeveer 40 kilometer afleggen. De tocht begint meestal op de dinsdag voor de laatste zondag in juli en eindigt op vrijdag. Er nemen elk jaar ongeveer 40.000 wandelaars deel aan de Nijmeegse Vierdaagse. De wandelaars komen uit verschillende landen, waaronder Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De tocht wordt georganiseerd door de Stichting Internationaal Wandelfestival Nijmegen (SIWN). De Nijmeegse Vierdaagse is een van de grootste wandelevenementen ter wereld en wordt gezien als een van de belangrijkste sportevenementen in Nederland. Maar hoe bereid jij je goed voor op deze wandeltocht?

Kies voor twee paar schoenen

Het klinkt misschien gek, maar het is vooral belangrijk dat je niet alleen zorgt voor voldoende kilometers in de benen, maar ook voor een extra paar ingelopen schoenen. Het kan namelijk tijdens de vierdaagse nog wel eens keer wat minder zijn qua weer. Op het moment dat je schoenen dan helemaal nat zijn, is de kans vrij klein dat deze de dag erna weer helemaal droog zijn. Wanneer je ook een extra paar schoenen inloopt, hoef je niet bang te zijn dat je nog in een voor een deel natte schoenen aan de dag moet beginnen. We kunnen je verzekeren dat dit alles behalve prettig is. Waar de kans tijdens het wandelen in het Italiaanse Bari op regen natuurlijk een stuk minder is, is dit in Nederland niet het geval.

Train met een rugzak

Wanneer je net begint met trainen voor de vierdaagse, dan is de kans groot dat je begint met korte stukjes. Deze stukjes zijn vaak 5 tot 10 kilometer. Toch is het belangrijk om direct vanaf het begin te trainen op de manier waarop je ook de vierdaagse gaat wandelen. Dat houdt dus concreet in dat je een rugzak draagt, met drinken, eten en eventueel een jas of andere toebehoren welke je nodig kunt hebben tijdens de tocht. Je zult namelijk versteld staan van het effect op je lichaam wanneer je deze paar kilo tijdens het trainen niet meeneemt en tijdens de vierdaagse ineens wel 4 dagen lang 40 kilometer.

Neem voldoende rust

Tijdens de vierdaagse heb je natuurlijk niet de luxe om dagen rust te houden tussen de wandeldagen door. Juist daarom is het belangrijk om dit nu wel te doen. Nu hoef je niet direct een vakantie naar Bari Vecchia te boeken, maar is het wel raadzaam je spieren, gewrichten en ook ledematen voldoende rust te geven om te kunnen herstellen. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat ze voor een volgende training sterker zijn, waardoor je uithoudingsvermogen verder zal toenemen.

Train in een groep

Op het moment dat je besluit om mee te lopen met de Nijmeegse vierdaagse, dan ben je natuurlijk niet alleen. Samen met tienduizenden andere wandelaars begint het avontuur. Het is daarom dus ook aan te raden om met een groep te gaan lopen. Omdat dit straks ook het geval is, kan het voor sommigen best even wennen zijn.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.