VVD Nijmegen wil schoolwijzer Lent afschaffen

De VVD Nijmegen stelt vragen over het gebruik van de schoolwijzer in Lent. Het blijkt dat één op de drie kinderen in Lent niet geplaatst worden op de basisschool van hun eerste voorkeur.

De schoolwijzer behaald zijn vooraf gestelde doelen al jaren niet maar de cijfers die nu gepresenteerd worden zijn uiterst zorgwekkend. De transparantie in regels en aanmeldprocedure is het enige overgebleven voordeel van de schoolwijzer. Helaas weegt deze transparantie totaal niet op tegen de nadelen die zich nu in grote getalen voordoen. Omdat de enorme groei in Lent niet verwacht was moet er nu met spoed meer capaciteit gezocht worden op bestaande basisscholen.

De VVD is vanaf het begin al tegen de schoolwijzer maar deze situatie is een gebrek aan visie en inzicht van het college en daarom stelt de VVD vragen over het gebruik van schoolwijzer in nieuwbouwwijken. Er is in Lent op dit moment geen sprake van een vrije schoolkeuze voor ouders. De VVD is van mening dat de schoolwijzer zijn doel voorbij schiet, dat het afgeschaft moet worden en te beginnen met de nieuwbouwwijken.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.