Wijkcafé Waterkwartier in de Biezantijn

Op donderdag 22 juni organiseert de SP een politiek wijkcafé in de Biezantijn in het Waterkwartier. Bewoners van het Waterkwartier kunnen meepraten over de ontwikkeling van de wijk, de ideeën voor de toekomst en uitdagingen die spelen voor verbetering van de buurt. Als gasten aanwezig zijn onder andere Stefan Schevelier, kunstenaar Carla Dijs, bewoner Ger Hesseling, Stadspartij DNF fractievolger Marjolijn Mijling, SP raadslid Maarten Sweep en wethouder Renske Helmer. Het wijkcafé is gratis toegankelijk, vanaf 19:30 uur is de inloop en het programma start om 20:00 uur.

Afdelingsvoorzitter Bart Linssen: “Tijdens de avond gaan we op zoek naar het beste idee voor et Waterkwartier. De SP gaat voortdurend het gesprek aan met mensen in de buurt. Zo komen we te weten wat mensen bezighoudt, wat er speelt in deze buurten en welke rol de (plaatselijke) politiek kan spelen om problemen aan te pakken. Natuurlijk horen we dit ook wanneer we de wijk in gaan om te buurten, zoals wij dat noemen. Het wijkcafé is een uitstekende manier om alles wat we aan de deur horen te bespreken met betrokken mensen uit de buurt. We zijn altijd op zoek naar ideeën die mensen hebben voor hun wijk, en gaan graag samen met deze mensen aan de slag om verbeteringen voor elkaar te krijgen.”

Stefan Schevelier is gevraagd om als “denker” dit wijkcafé in te luiden. Kunstenaar Carla Dijs en wijkbewoner Ger Hesseling zijn ook aanwezig. Vanuit de SP gaan wethouder Renske Helmer en raadslid Maarten Sweep met bewoners in gesprek. De gespreksleider van de avond is Petra Molenaar, tevens SP-raadslid, en zelf ook woonachtig in Nijmegen West.

Locatie is voorzieningenhart de Biezantijn, adres is Waterstraat 146-a. Inloop met koffie vanaf 19:30 uur, aanvang programma om 20:00 uur. Entree is vrij.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.