VVD-lijsttrekker Veldman kiest voor Nijmegen

Lijsttrekker Hayke Veldman was, is en blijft lijsttrekker in Nijmegen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat heeft de liberale voorman laten weten nu hij de eerstvolgende op de lijst voor de Tweede Kamer is die de vraag gesteld krijgt of hij de vrijgekomen zetel wil accepteren.

Johan Houwers liet eerder vandaag weten af te zien van de Kamerzetel. Daarmee wordt de vraag formeel aan Veldman voorgelegd.

Veldman: “Het is nog ongeveer zeventig dagen tot aan de verkiezingen. Dit is niet het moment voor mij als lijsttrekker om de VVD Nijmegen te verlaten. Zo vlak voor de finish haak ik niet af, maar zet ik juist de eindsprint in!”

De liberaal beseft dat het voor sommigen een verassende keuze is om de beschikbare Kamerzetel niet te accepteren. Veldman:”Nijmegen kan wel wat VVD gebruiken. Ik lever hier na de gemeenteraadsverkiezingen in maart als wethouder graag mijn bijdrage aan. Dat is mijn doel en daar ben ik nu mee bezig”. 

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.