Vijftig jaar Dukenburg en vijftig jaar D66

D66 bestond vrijdag precies 50 jaar, en wie jarig is trakteert. Ook Dukenburg is 50 jaar geworden, en daarom zet D66 Nijmegen vijf samenwerkende sportclubs in de wijk in het zonnetje. ‘De afgelopen jaren hebben Oranje Blauw, Keizer Karel, The Wasps, Smash ‘70 en Honk laten zien dat je door samen te werken de inwoners van Dukenburg en daarbuiten doeltreffend kan bereiken. Een hele prestatie!’, aldus D66-raadslid Rachid El Hafi.

Dynamisch Dukenburg

Op 22 april 1966 werd begonnen met de bouw van Dukenburg en sindsdien is de wijk altijd in beweging gebleven. Van ongeveer 425 inwoners in 1966 tot ruim 22.000 inwoners nu in 2016. Nog steeds is Dukenburg een dynamische wijk. Verschillende organisaties, ondernemers én inwoners maken de wijk tot wat het vandaag is.

Sportpark Staddijk Noord

Een van de plekken waar inwoners van zowel Dukenburg als andere delen van Nijmegen samenkomen is sportpark Staddijk Noord. ‘Hoewel er veel andere initiatieven in Nijmegen zijn, weten deze sportclubs alle inwoners van Nijmegen te bereiken,’ zegt D66-raadslid Rachid El Hafi. ‘Mede daarom willen we vandaag, op de verjaardag van D66, de betrokken mensen in het zonnetje zetten.’

D66-raadslid Rachel Brouwer is het daarmee eens en voegt toe: ‘Na de inbraken en vernielingen in het verleden is de blik vooruit van de verenigingen hetgeen Dukenburg nodig heeft.’ De komende maanden staat de nieuwe sportnota op de agenda van de gemeenteraad. D66 Nijmegen zal zich samen met de vijf sportverenigingen inzetten om ze nog meer in hun eigen kracht te zetten. Zo kunnen we over 50 jaar weer een mooi jubileum vieren.

whatsapp-image-2016-10-14-at-18-22-12

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.