Stimuleringslening voor energieneutraal renoveren van particuliere woningen

De provincie Gelderland en de gemeenten Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen, Wageningen en Zutphen maken het voor particuliere woningeigenaren financieel aantrekkelijker om hun woning energieneutraal te renoveren. Na de renovatie verbruikt de woning per saldo op jaarbasis niet meer energie dan is opgewekt.

De provincie Gelderland heeft een fonds opgezet, waarmee particuliere woningeigenaren een lening kunnen afsluiten om de investeringskosten voor de energieneutrale renovatie te kunnen financieren. De gemeenten voeren deze regeling uit en Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) verstrekt de lening.

Mensen kunnen minimaal 25.000 euro en maximaal 50.000 euro lenen. De lening heeft een rentepercentage van 2 procent en is daarmee aantrekkelijker dan een lening bij een bank. Voor elke gemeente is €500.000,- in het fonds gereserveerd, waarmee tien tot twintig woningeigenaren hun woning energieneutraal kunnen maken. Er mag voor dezelfde woning maar eenmaal een lening worden aangevraagd. De regeling start 1 juli 2014. Uiterlijk 31 december 2015 moeten alle maatregelen aan de woning zijn uitgevoerd.

De woningeigenaren vragen via de eigen gemeente de lening aan met een aanvraagformulier en een plan met technische en financiële onderbouwing. Om teleurstelling te voorkomen adviseren we bewoners in een vroeg stadium  contact met hun eigen gemeente op te nemen. Voor kleinere maatregelen kunnen particuliere woningeigenaren gebruikmaken van de nationale Energiebespaarlening. De gemeenten Arnhem en Nijmegen bieden daarnaast ook de Duurzaamheidslening aan.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.