Stadsdeel Dukenburg krijgt vaste wijkvegers

Het stadsbestuur staat positief tegenover het idee van de SP om wijkvegers in Dukenburg aan te stellen.

Afgelopen november was de gemeenteraad op bezoek in Dukenburg en een veelgehoorde klacht van bewoners van dit stadsdeel is de grote hoeveelheid zwerfvuil in de openbare ruimte. SP-wethouder Renske Helmer heeft toegezegd te experimenteren met het aanstellen van vijf vaste wijkvegers in Dukenburg, om het stadsdeel schoon te houden.

De bedoeling is dat er wijkteams komen met vaste wijkvegers. Maar naast vegen zullen ze ook mensen op een positieve manier aanspreken op het achterlaten van hun afval. Zo wordt er zichtbaar gemaakt dat er aan het schoonhouden van de openbare ruimte gewerkt wordt, wat niet kan zonder de medewerking van bewoners. Bovendien zullen toezicht en handhaving meer betrokken worden, zij zullen zich inzetten tegen het dumpgedrag en zwerfafval.

SP-wethouder Helmer: “Door een aantal vaste wijkvegers in te zetten zal de openbare ruimte opgeruimd blijven. Zo is een deel van het probleem opgelost. We gaan uiteraard kijken hoe deze aanpak bevalt. Als dit helpt, dan gaan we in de toekomst ook in andere stadsdelen wijkvegers aanstellen.”

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.