SP-Jongeren pakken de macht terug in het onderwijs

Donderdag 9 maart pakten jongeren van ROOD, jong in de SP op onderwijsinstellingen in het hele land in dertien steden symbolisch de macht terug. Door vlaggen te hijsen, posters te plakken, flyers uit te delen en spandoeken te droppen, laten de jongeren zien dat het tijdperk van bestuurders en managers definitief afgelopen moet zijn.

In Nijmegen gaat ROOD flyers uitdelen en een spandoek ophangen. ROOD-woordvoerder Veerle Springintveld: ,,Grote bedrijven bepalen welke opleidingen belangrijk zijn en bestuurders verspillen onderwijsgeld aan vastgoedspeculatie, snoepreisjes en dure auto’s. Het wordt tijd dat studenten de macht terugpakken en het onderwijs weer van ons wordt!” Dat de SP het beste met studenten voor heeft, erkent ook de Landelijke Studentenvakbond, die de SP onlangs uitriep tot beste studentenpartij. De SP wil betaalbaar en goed onderwijs voor iedereen. Daarom moet ook de basisbeurs volgens de socialisten opnieuw worden ingevoerd en moet de aanvullende beurs verhoogd worden.

Springintveld: ,,Studeren is een investering in de hele samenleving. Daarom moeten we met zijn allen zorgen dat het onderwijs van goede kwaliteit is en toegankelijk voor iedereen. Het schuldenstelsel dat het kabinet samen met D66 en GroenLinks invoerde, zorgt voor een tweedeling. Dat moet absoluut worden teruggedraaid wat de SP betreft.” Van Zutphen tot Groningen en van Rotterdam tot Nijmegen doen jongeren mee met de landelijke actiedag. ,,De kwaliteit van het onderwijs is vaak slecht en er worden ondemocratisch beslissingen van bovenaf genomen. Wij pakken vandaag alvast symbolisch de macht terug. Op 15 maart is het aan jou”.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.