SP: Geen uitgeklede busdienstregeling meer in de zomer

De provincie geeft Breng geen toestemming om in de zomer van 2017 weer met een uitgeklede zomerdienstregeling te gaan rijden. In een debat op initiatief van de SP gaf gedeputeerde Conny Bieze aan dat ze op basis van de evaluatie heeft besloten dat er komend jaar in Arnhem en Nijmegen geen zogenaamde hoogzomerdienstregeling wordt ingevoerd.

De SP heeft afgelopen zomer actie gevoerd tegen deze verslechtering van het openbaar vervoer. Door middel van een kaartenactie van de SP hebben afgelopen zomer 353 reizigers hun klachten kenbaar gemaakt aan de provincie.

SP-gemeenteraadslid Matthias van Hunnik: “Ik ben blij dat de Nijmeegse reizigers komende zomer weer gewoon een fatsoenlijke busdienst hebben. In snap dat in de vakantieperiode een aantal buslijnen zoals die naar de universiteit en hogeschool het wel met minder bussen afkunnen. Maar Nijmegen staat niet stil in de zomer. Ook in de zomer blijven mensen werken, hebben ze zorg nodig of gaan ze op stap. Nijmegen wil graag zomerhoofdstad zijn, dan moeten we zorgen dat die ook bereikbaar blijft met het ov.”

Niet alleen de SP maar ook reizigersorganisatie Rover en consumentenorganisatie ROCOV hebben afgelopen zomer aan de bel getrokken bij de provincie. Zo presenteerde Rover een zwartboek met klachten van reizigers.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.