ROOD voert actie tegen bombardementen Syrië

ROOD, jong in de SP voert op 14 en 15 februari actie tegen de beslissing van het kabinet bombardementen uit te voeren in Syrië. Volgens ROOD dragen bommen niet bij aan een langetermijnoplossing voor de oorlog in Syrië. Ze creëren juist een grotere voedingsbodem voor conflict, haat en geweld. Het resultaat hiervan is alleen maar een stijging in het aantal vluchtelingen.

“Door de Europese grenzen te sluiten en de Syrische bevolking gevangen te zetten in eigen land, hebben de Syriërs geen enkele kans om te ontsnappen aan de Nederlandse bommen,” aldus ROOD-woordvoerder Janne van den Bosch. Om deze boodschap te verspreiden, deelt ROOD op Valentijnsdag in het Nijmeegse stadscentrum flyers en snoepjes uit met de tekst “Make love, not war”.

Op maandag zal ROOD actie voeren op de campus van de Radboud Universiteit. De boodschap: “Geen bommen maar brood voor Syrië”. ROOD voert landelijk actie met de hashtag “#Nietinmijnnaam”, om te laten zien dat veel mensen het niet eens zijn met de beslissing van het kabinet.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.