PSP’92 stelt vragen aan burgemeester Bruls over schoolkluisjescontroles

De Nijmeegse PSP’92 vraagt aan burgemeester Hubert Bruls of er door de politie in de gemeente Nijmegen ook controles van schoolkluisjes worden uitgevoerd. Dit vraagt Sent Wierda omdat is gebleken dat dit in de gemeente Arnhem de normaalste zaak van de wereld is. Ook vraagt de Nijmeegse partij dit omdat de Arnhemse PSP’92 heeft begrepen van Officier van Justitie Osinga dat dit in meer gemeenten plaats vindt.
Politiek leider van de PSP’92 Nijmegen Wierda heeft met gemengde gevoelens van de berichten uit Arnhem kennis genomen. Wierda: “Het is een goede zaak dat er controle is op scholen. Een goede leeromgeving vereist een veilige leefomgeving, maar controles van de politie kunnen die leefomgeving ook onleefbaar maken. Voor ons is het belangrijk om te weten of leerlingen en/of hun ouders van te voren konden weten dat deze controles door de overheid uitgevoerd zouden kunnen worden. Oftewel: zijn hier afspraken over gemaakt tussen de schoolbesturen en de politie? En, konden de leerlingen en de ouders van deze afspraken op de hoogte zijn geweest?”.
De PSP’92 heeft de vragen deze week aan de burgemeester toegezonden en ziet de antwoorden van de burgemeester met interesse tegemoet.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.