PSP’92 maakt bezwaar tegen uitslag Europese Verkiezingen

Vandaag heeft Sent G. Wierda, kandidaat-Europarlementariër namens Ikkiesvooreerlijk.eu vanuit de PSP’92, bezwaar aangetekend tegen het vaststellen van de uitslag van de verkiezingen voor het Europees Parlement.

Sent G. Wierda (foto) diende vandaag bij de plv. voorzitter van het Hoofdstembureau Kieskring Nijmegen, G.J. de Roos, een bezwaarschrift in. Vandaag stelden alle 20 hoofdstembureaus de uitslagen definitief vast. Bij deze zitting is er de mogelijkheid om bezwaren aan te tekenen. Wierda heeft namens de PSP’92 hier van gebruik gemaakt.

Wierda’s bezwaren richtten zich niet op de uitslag zelf, maar op de democratische beginselen die een verkiezing in zich mee dient te dragen. Er is geen sprake van een gelijke behandeling of van een eerlijke kans om als nieuwe politieke partij resultaat te boeken.

Sent G. Wierda hierover: “Ik tekende bezwaar aan omdat ik verwacht in een democratisch land te leven, waarin iedereen gelijke kansen krijgt; ook in de politiek. Ik heb gemerkt hoe moeilijk het wordt gemaakt voor een nieuwe partij om deel te nemen en om het publiek te bereiken. Wat ik graag anders zou zien is dat burgers goed geïnformeerd worden door de media en door de overheid. Kiezers hebben een keuze en dat is goed. Alleen op dit moment is het alsof je aan een kind vraagt naar zijn lievelingskleur… en dat het alleen mag kiezen tussen rood en blauw. Als een kind dan wil kiezen voor paars weet het niet dat dit een optie is. Daar zit het fundamentele probleem.”

Het doel van het bezwaar aantekenen door de PSP’92 is dat Nederland een beetje democratischer en de politiek eerlijker wordt.

Het bezwaarschrift wordt op 30 mei beoordeeld door de Kiesraad in ’s-Gravenhage.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.