Partij voor de Dieren flyert in Nijmegen voor een stop op de jacht

NijmegenJaarlijks worden twee miljoen dieren door jagers doodgeschoten. De Partij voor de Dieren wil dat dit stopt en pakt Werelddierendag aan als gelegenheid om deze boodschap met behulp van flyers te verspreiden. De partij wil de plezierjacht verbieden zodat eenden, hazen, fazanten, houtduiven en konijnen niet meer onbeperkt doodgeschoten mogen worden.

 

De jacht zorgt voor veel dierenleed, onder anderen doordat jonge dieren moederloos achterblijven, partnerverbanden wreed worden verstoord en groepshiërarchieën letterlijk aan flarden worden geschoten. Dit alles terwijl slechts drie procent van de Nederlanders voorstander van de jacht is. De Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren heeft daarom voorgesteld plezierjacht te verbieden. De fractie wil hiermee bereiken dat dieren niet meer bejaagd mogen worden als er geen rechtvaardige aanleiding voor is, zoals het lijden van dieren.

Enthousiaste leden van de Partij voor de Dieren flyeren zaterdag 4 oktober in het centrum van Nijmegen met de boodschap: “Er mogen geen dieren meer dood louter voor de lol van de jager!”

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.