Nijmegenaar Sjors van Duren(Stadsregio Arnhem-Nijmegen) ‘Beste Ambtenaar van het Jaar 2014’

’Jong, ondernemend en met niet te stuiten energie’

 

De 29-jarige Sjors van Duren uit Nijmegen is gekozen tot Beste Ambtenaar van het Jaar 2014. De mobiliteitsadviseur bij de Stadsregio Arnhem Nijmegen werd door de vakjury van PM Public Mission onder leiding van Jacques Wallage uit de 100 beste ambtenaren van Nederland tot winnaar gekozen. ‘Een jonge ondernemende ambtenaar, die gelooft in een concept en dat ook weet te realiseren,’ aldus het juryrapport. ‘Een out-of-the-box denker met een niet te stuiten hoeveelheid energie.’

 

Van Duren dankt zijn titel aan zijn inzet voor het fietsbeleid in de Stadsregio Arnhem Nijmegen. In het bijzonder wordt zijn bijdrage aan de realisatie van de fietstunnel onder de A15 genoemd. Sjors van Duren is voortrekker in het realiseren van snelfietsroutes in de regio. Daarnaast is hij trekker van het initiatief om in 2017 het wereldcongres Velo-city 2017 naar de regio Arnhem Nijmegen te halen. In december wordt bekend of de stadsregio dat congres met ca. 1.500 internationale deelnemers mag organiseren.

 

Vooral het vermogen zijn uit enthousiasme geboren initiatieven zo aan de man te brengen dat ze zonder overbodige en tijdrovende bureaucratie en vuistdikke rapporten tot uitvoering komen, heeft hem naar de eerste plaats op de Top 100 gestuwd.

 

In de nominatie wordt Sjors van Duren als ‘jonge hond’ bestempeld, die er niet voor schuwt met succes ongeplaveide paden te bewandelen. Hij heeft zich als mobiliteitsadviseur bij de Stadsregio Arnhem Nijmegen ook bewezen als internationaal ambassadeur voor het fietsbeleid in Nederland. Op congressen in Oostenrijk, Australië, Sri Lanka en Zweden benadrukte hij het belang van de fiets bij de oplossing van mobiliteitsvraagstukken, maar ook de koppeling tussen fietsen en gezondheid: meer fietsen, minder obesitas.

 

De verkiezing ‘Beste Ambtenaar van het Jaar’ wordt jaarlijks geïnitieerd door PM Public Mission, een platform voor topambtenaren werkzaam bij het Rijk, provincies, gemeenten, waterschappen en in de uitvoering. Gebruikers van het platform (magazine, specials, website, nieuwsbrief, sociale media) stelden een groslijst Top 100 samen, waaruit de vakjury een selectie van tien kanshebbers koos. Uiteindelijk stond Sjors van Duren bij alle zeven juryleden in de top 3 en werd daarmee nummer 1 van de lijst.

 

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.