NEC-coryfee kandidaat voor De Nijmeegse Fractie, lijst 9

Frans Paymans wil ook politiek scoren

Oud-profvoetballer Frans Paymans zal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen fungeren als lijstduwer voor De Nijmeegse Fractie. Paymans speelde van 1983 tot 1994 als verdediger bij NEC.  Hierna trainde hij elftallen voor o.a. de NEC jeugd, sv. Orion en SCE in Lindenholt.

Paymans is ook werkzaam als leraar in het speciaal onderwijs, waarvoor hij als kandidaat nu ook politieke aandacht vraagt.  Het hoofdstuk Sociaal beleid en Zorg in het verkiezingsprogramma van De Nijmeegse Fractie, is in goede aarde gevallen bij Frans Paymans. “Er voor zorgen dat kinderen mee kunnen doen met sport en cultuur, dat spreekt me aan. Kinderen horen gelijke kansen te krijgen en de mogelijkheid te hebben om hun talenten te ontwikkelen.”

‘Nimweegse jongen’

“Bij De Nijmeegse Fractie tref ik veel bekende Nijmegenaren die erg betrokken zijn bij de stad. Zo’n Nimweegse jongen ben ik ook. De slogan ‘100% puur Nijmeegs’ is me uit het hart gegrepen”, verklaart Paymans zijn keuze. Hij stemde in met plek 45 op de kandidatenlijst van De Nijmeegse Fractie, als lijstduwer dus. “Helemaal prima. Als ik zo het Nijmeegse belang kan dienen, doe ik dat graag.” Vooral de ambities die De Nijmeegse Fractie heeft op gebied van sport, groen in de wijken en onderwijs, spreken Paymans aan. “Ik wil me graag inzetten voor sport in Nijmegen. Natuurlijk door de topsport – zoals bij NEC – te ondersteunen, maar ook de breedtesport in de wijk verdient veel aandacht.  Bijvoorbeeld in Lindenholt, waar ik lang gewoond heb. Daar en in andere wijken moet sport een veel belangrijkere rol spelen. Ook het idee van De Nijmeegse Fractie om sport, zorg en onderwijs in de wijken meer te clusteren, vind ik aantrekkelijk.” Meer groen in de wijken is ook een al lang gekoesterde wens van Paymans. “Met het 10.000 bomenplan van De Nijmeegse Fractie word ik op m’n wenken bediend.”

Vrijwilligers

Paymans is ook pleitbezorger voor ondersteuning aan het vrijwilligerswerk in sport en onderwijs. “Daar gebeurt al heel veel en al dat werk verdient een steun in de rug. Denk eens aan al die vrijwilligers die zorgen voor het vervoer van de jonge sportertjes naar en van de wedstrijden. Ook beheer en onderhoud van sportaccommodaties door vrijwilligers is zo’n item dat aandacht verdient.”

 

Alle speerpunten en het volledige verkiezingsprogramma van De Nijmeegse Fractie zijn te lezen op de website, www.nijmeegsefractie.nl.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.