Vacature Medisch Vrijwilliger

Medisch Vrijwilliger in Nijmegen

Vrijwilligersfuncties

Medisch Vrijwilliger SRG - Zorgcafé Nijmegen/Arnhem

Nijmegen/Arnhem

Dokters van de Wereld zet zich middels verschillende zorgprogramma's in voor mensen die worden uitgesloten van gezondheidszorg of die barrières ervaren. Dit doen we met een team van ruim 280 gedreven vrijwilligers en 40 betaalde krachten, omdat wij er in geloven dat iedereen recht heeft op zorg.


Voor onze activiteiten op het gebied van Seksuele en Reproductieve Gezondheidszorg (SRG) in Nijmegen/Arnhem zijn wij op zoek naar artsen/verloskundigen die kennis en praktische ervaring hebben op het gebied van Seksuele en Reproductieve Gezondheidszorg .

Tijdens voorlichtingen heb je het over onderwerpen zoals kinderwens, anticonceptie, SOA's/HIV, (ongewenste) zwangerschappen, seksueel en gender-gerelateerd geweld en baarmoederhalskanker. Je neemt deel aan de zorgcafés waarin ook algemene psychosociale hulpvragen aan bod kunnen komen. Je hebt individuele afspraken met cliënten om specifieker in te gaan op de verschillende onderwerpen rondom seksuele en reproductieve gezondheid. Soms leidt je toe naar reguliere zorg en soms, bijvoorbeeld bij outreaches met de SRG-bus, verleen je zelf de zorg. Alle activiteiten vinden plaats in regio Nijmegen/Arnhem.

Om deze zorg te kunnen bieden zijn we regelmatig op zoek naar:

MEDISCH VRIJWILLIGERS SRG
Hoe ziet je dag eruit?
Als medisch vrijwilliger SRG in de regio Nijmegen/Arnhem zit er veel afwisseling in je werkzaamheden. Je gaat aan de slag met individuele casuïstiek, het geven van voorlichtingen en gaat soms ook op pad met de SRG-bus. Jouw diverse takenpakket ziet er als volgt uit:

 • Individuele gesprekken met cliënten over het brede palet van SRG-onderwerpen houden op locatie in regio Nijmegen/Arnhem
 • Meedraaien in de zorgcafés
 • In kaart brengen van medische en psychosociale anamnese
 • Voorlichten en counselen over anticonceptie
 • Plaatsen van anticonceptie en afnemen van uitstrijkjes tijdens outreaches met de SRG-bus
 • Voorlichting en begeleiding bij ongewenste zwangerschap
 • Bemiddelen en ondersteuning bij de verwijzing naar reguliere verloskundige-, gynaecologische- of abortuszorg
 • Registratie van patiëntdossiers
 • Groepsvoorlichtingen geven op locatie
 • Ondersteunen van overige projectactiviteiten

Je profiel
Je kan met jouw medische achtergrond en ervaringen in de zorg een beduidende en zelfstandige rol spelen in de activiteiten van Dokters van de Wereld. Je hebt ervaring met het werken met (ongedocumenteerde) migranten. Verder voldoe je aan onderstaande criteria waarmee we de continuïteit en kwaliteit van onze diensten te bewaken:

 • Je bent BIG geregistreerd.
 • Je hebt expertise op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheidszorg en je kan zelfstandig uitstrijkjes afnemen en anticonceptie zoals spiralen, implanon en prikpil plaatsen.
 • Je bent structureel inzetbaar voor minstens 6 maanden gedurende minimaal één dagdeel (4 uur) per twee weken. Je kan je inschrijven op het rooster.
 • Je bent handig met computersystemen en administratieve handelingen zoals Word en Excel (ervaring met Google Access is een pré).
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift en spreekt één andere taal zoals bijvoorbeeld Arabisch, Farsi, Tigrinya, Frans of Engels.
 • Je hebt affiniteit met nieuwkomers (ongedocumenteerden, asielzoekers en statushouders) en de intentie om zelfredzaamheid van de nieuwkomer te versterken.
 • Je bent woonachtig in de regio Nijmegen/Arnhem

Waar en wanneer ga je werken?
Het Zorgcafé wordt op dinsdag- en donderdagmiddag uitgevoerd op verschillende locaties in Nijmegen/Arnhem waar je ingezet kunt worden:

 • Bij inloophuis 'Gezellig', Ganzenheuvel 56 te Nijmegen, worden spreekuren gedraaid
 • In Café de Klinker, te Nijmegen, worden regelmatig voorlichtingen gegeven, net als in Cafe 'a Beautiful Mess', te Arnhem.

De voorlichtingen, outreaches en andere activiteiten zijn op wisselende momenten. Je werkt volgens een rooster, bij voorkeur op een vaste dag, en wordt hierin begeleid door een programmamedewerker van het Zorgcafé.

Wat hebben wij jou te bieden?
Een uitdagende vrijwilligersbaan waarbij je een bijdrage kunt leveren aan de maatschappij. Je wordt verwelkomd en begeleid door een professioneel en collegiaal team binnen een informele organisatie. Je reiskosten worden vergoed. We organiseren iedere maand intervisie, ieder kwartaal een teamoverleg en bieden regelmatig professionele trainingen en workshops aan.

Solliciteren?!

Functie:medisch vrijwilliger
Startdatum:13-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:4 – 4

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Dokters van de Wereld via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures nijmegen
 2. Medisch Vrijwilliger Dokters van de Wereld 13-06-2024

Bekijk ook andere vacatures