Jury beoordeelt nominaties lelijkste gebouw van Nijmegen

GroenLinks is de verkiezing van lelijkste gebouw van Nijmegen gestart. Op dinsdagavond 18 februari beoordeelt een jury alle nominaties voor het lelijkste gebouw van Nijmegen. Iedereen is welkom en mag meedoen met de discussie. De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats aan de Ziekerstraat 81. Inmiddels zijn er al zo’n 30 panden genomineerd door meer dan 50 inzenders. Panden die vaak worden genoemd zijn Intersport (Plein 44), Casinogebouw (Waalkade), SNSbank (Keizer Karelplein) en de Hema (Grote Markt). Lelijke gebouwen nomineren kan nog tot 15 februari op de facebookpagina en website van GroenLinks Nijmegen.

De jury bestaat uit Jacques Thielen, voorzitter van het Architectuur Centrum Nijmegen, Frank Willems, architect in Nijmegen, Annemarie Nannen, architectuurhistoricus en Jan van der Meer, wethouder Ruimte Ontwikkeling en Wonen van de gemeente Nijmegen. Gespreksleider van deze bijeenkomst is Pepijn Boekhorst, lijsttrekker van GroenLinks Nijmegen. Op de openbare avond op 18 februari worden de genomineerde lelijke gebouwen 1 voor 1 beoordeeld en van een cijfer voorzien. Uiteindelijk blijft er een top vijf over voor de daadwerkelijke verkiezing. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn!

Als de jury eenmaal een top 5 van lelijke gebouwen heeft samengesteld, mogen mensen tot 16 maart een stem uitbrengen. Dit kan via de Facebookpagina of ter plekke in het campagnepand van GroenLinks aan de Ziekerstraat 81. Op 17 maart wordt de uitslag bekend gemaakt en krijgt de eigenaar van het lelijkste gebouw van Nijmegen de Pimpbokaal 2014 uitgereikt. Met natuurlijk de oproep aan de eigenaar om het gebouw mooier te maken. GroenLinks hoopt dat de verkiezing bijdraagt aan een mooiere stad.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.