Vacature Juridisch Adviseur Veiligheid

Juridisch Adviseur Veiligheid in Nijmegen

Werken bij Nijmegen (logo)

Referentienummer: VJBVAC202460 Startdatum: 12-06-2024 Sluitingsdatum: 25-06-2024 Opleiding HBO Salaris Max € 5.247,- Uren 32 uur Afdeling Gemeente Nijmegen

Reageer tot en met 25-06-2024

Bij bureau Veilige en Weerbare stad ondersteunen we de burgemeester bij zijn taken op het gebied van openbare orde en een aantal specifieke wettelijke bevoegdheden. Daarnaast dragen we door vergunningverlening en handhaving bij aan veilige horeca en evenementen in de stad.

Wat ga je doen?

Als juridisch adviseur ga je praktisch aan de slag met juridische (handhaving)dossiers in de besluitvormende fase op diverse veiligheidsthema's zoals veilige horeca en evenementen, openbare orde en ondermijning. Daarnaast ben je een sparringpartner voor je collega's op onder ander het gebied van horeca, evenementen en markten.

Je gaat aan de slag met:

 • Het behandelen van de minder complexe handhavingsdossiers op diverse onderwerpen in het veiligheidsdomein, met een accent op handhaving van de Alcoholwet en vergunning producten;
 • Adviseren van collega's bij juridische vraagstukken;
 • Zelfstandig behandelen van verschillende juridische vraagstukken en voorbereiden van handhavingsbesluiten, waarbij voldoende ruimte is voor collegiaal overleg en begeleiding;
 • Zelf bewaken van de voortgang van je dossiers en zorgen voor een tijdige afhandeling daarvan;
 • Op termijn is het mogelijk dat je de gemeente vertegenwoordigt in gerechtelijke procedures.

Je sluit aan bij hoorzittingen om besluiten namens de burgemeester of het college te verdedigen in de bezwaarfase. Je sluit ook aan bij diverse overleggen en werkgroepen om mee te denken vanuit een juridisch perspectief.

Wie zijn wij?

Je komt te werken binnen de afdeling VJB (Veiligheid, Juridische zaken en Bestuursondersteuning & advies) in het bureau Veilige en Weerbare stad. Dit is een dynamisch bureau dat bestaat uit ongeveer 35 zelfstandige professionals. Je werkt binnen het bureau nauw samen met een senior juridisch adviseur en twee strategisch juridisch adviseurs. Daarnaast werk je onder andere samen met de coördinatoren handhaving en horeca en evenementen.

Wat bieden wij jou?

Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart en daar belonen wij je graag voor. Benieuwd wat je ervoor terug krijgt? Lees dan verder!

 • Een mooi salaris in schaal 10. Afhankelijk van jouw ervaring ontvang je een salaris tussen de € 3.558,- en € 5.247,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar. Extra dagen bijkopen behoort dus tot de mogelijkheden.
 • Een tijdelijk contract met uitzicht op vast, voor 32 uur per week.
 • Een hybride manier van werken. Jij past jouw werkplek en tijden aan zodat het past bij jouw functie en persoonlijke situatie.
 • Een mooi opleidingsaanbod. We bieden je de ruimte om je te kunnen blijven ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen. Zowel fysiek als digitaal. De keuze is aan jou!

Lees hier meer over op onze pagina arbeidsvoorwaarden .

Wie zoeken wij?

We zoeken iemand die in staat is om een casus te analyseren op basis van beschikbare informatie en vervolgens daarop juridisch te acteren. Het bureau Veilige en Weerbare stad is een zeer brede en dynamische afdeling waar veel gebeurt en waar je veel kunt leren. Je bent een integere collega, bent tamelijk stressbestendig en je kunt 'van nature' goed plannen en je taken prioriteren. Je werkt nauwkeurig en gestructureerd. Verder ben je secuur en taalvaardig en ben je in staat om je stukken in begrijpelijke en correcte taal te schrijven.

 • We zoeken een collega met juridische kennis op minimaal hbo-niveau;
 • Bij voorkeur heb je enige ervaring op het terrein van bestuursrecht.

Herken je jezelf in de tekst, maar mis je (naast stage ervaring) nog passende werkervaring?

Waar kom je te werken?

Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart. Omdat je graag meedeint met het ritme van de stad. Als onderdeel van een bruisend geheel. Als je struint door het Kronenburgpark of uitkijkt over de Waal. Verbonden met- en verantwoordelijk voor een oude stad die niet stil kan blijven staan. Een stad met een prachtige historie en een nog mooiere toekomst. Want hier blijven mensen zichzelf keer op keer uitvinden. Hier is ruimte om te experimenteren en van elkaar te leren. Je krijgt het vertrouwen om je werk op jouw manier te doen. Zodat de oudste stad van Nederland voorop blijft lopen. Zonder daarbij iemand achter te laten. Want Nijmegen is van ons. Voor iedereen met hart voor de stad. En oog voor de toekomst.

Maakt jouw hart een sprongetje bij het lezen van deze vacature? Solliciteer dan direct! Je kan reageren tot en met 25 juni 2024. De gesprekken vinden plaats op 3 juli.

Heb je toch nog vragen? , senior vertelt je graag meer! Je kan haar bereiken via: / .Functie:juridisch adviseur veiligheid
Startdatum:13-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3558 – 5247
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Nijmegen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures nijmegen
 2. Juridisch Adviseur Veiligheid Gemeente Nijmegen 13-06-2024

Bekijk ook andere vacatures