Vacature Jurist

Jurist in Nijmegen

Referentienummer: VJBVAC202456 Startdatum: 30-05-2024 Sluitingsdatum: 16-06-2024 Opleiding HBO Salaris Max € 5.997,- Uren 28/32 uur Afdeling Gemeente Nijmegen

Reageer tot en met 16-06-2024

Nijmegen heeft een plan in het kader van de uitwerking van het Rijksprogramma Preventie met gezag: Perspectief voor onze jeugd. Een stevige basis voor de aanpak van jeugdcriminaliteit. Dit programma heeft de ambitie: 'Voorkomen dat kinderen en jongeren in de ondermijnende/georganiseerde criminaliteit belanden of daarin door groeien. Dit door hen weerbaarder te maken en perspectief te bieden, grenzen te stellen en de voedingsbodem voor ondermijnende/georganiseerde criminaliteit aan te pakken'.

Vanwege de verharding van de (jeugd) criminaliteit, de toename van overlast door verwarde personen en de stijging van het aantal woonoverlast dossiers zijn wij op zoek naar een jurist.

Wat ga je doen?

Als jurist werk je samen met de andere openbare orde juristen aan de inzet van bestuursrechtelijke instrumenten in het kader van de persoonsgerichte aanpak, onder andere dossiers op het terrein van ernstige woonoverlast. Je adviseert hierover het bestuur en collega's, bereidt bestuurlijke maatregelen voor en handelt bezwaarprocedures af.

Je adviseert over de inzet van maatregelen zoals gebiedsverboden, gedragsaanwijzingen en overlegt met het OM en de politie over een eventuele samenloop tussen straf- en bestuursrecht. Tevens krijg je de ruimte om creatief, alternatief en innovatief te adviseren over de in te zetten betekenisvolle afdoeningen in het kader van Preventie met Gezag. Niet alleen met het PmG team, maar ook met de politie en andere ketenpartners in de (preventieve) strijd tegen de ondermijnende criminaliteit van de jonge aanwas.

Wie zijn wij?

Je werkt binnen de afdeling VJB, bureau veilige en zorgzame stad. Dit bureau bestaat uit 42 collega's. Je bent het eerste aanspreekpunt voor het Zorg-en Veiligheidshuis daar waar de mogelijkheden voor bestuursrechtelijke maatregelen onderzocht dienen te worden. Je werkt actief samen met de vier juristen binnen het bureau Veilige en Weerbare stad en uiteraard met de overige netwerkpartners. Je behandelt je dossiers zelfstandig.

Wat bieden wij jou?

Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart en daar belonen wij je graag voor. Benieuwd wat je ervoor terug krijgt? Lees dan verder!

  • Een mooi salaris in schaal 11. Afhankelijk van jouw ervaring ontvang je een salaris tussen de € 4.211,- en € 5.997,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
  • Een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar. Extra dagen bijkopen behoort dus tot de mogelijkheden.
  • Een tijdelijk contract met uitzicht op vast, voor 28 tot 32 uur per week.
  • Een hybride manier van werken. Jij past jouw werkplek en tijden aan zodat het past bij jouw functie en persoonlijke situatie.
  • Een mooi opleidingsaanbod. We bieden je de ruimte om je te kunnen blijven ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen. Zowel fysiek als digitaal. De keuze is aan jou!

Lees hier meer over op onze pagina arbeidsvoorwaarden .

Wie zoeken wij?

Jij legt duidelijk en overzichtelijk uit wat de kaders van de wet- en (privacy) regelgeving zijn en welke keuzes daarbinnen gemaakt kunnen worden. Jouw ruime juridische kennis en ervaring is van cruciaal belang, besluiten moeten immers op de juiste grondslag en goed gemotiveerd worden gemaakt. Je bent politiek en bestuurlijk sensitief: je weet wat er speelt, je snapt waar de gevoeligheden liggen en je begrijpt wat dit betekent voor je werk. Je bent je bewust van de soms uiteenlopende belangen. Jij bent iemand die goed kan plannen en organiseren. Je eigen werk is goed voorbereid zodat je zelf op de juiste momenten de juiste afwegingen en beslissingen kunt maken.

Hoewel jij voornamelijk zelfstandig te werk gaat, zoek je de samenwerking binnen de organisatie op. Samen met je collega's, zowel binnen je eigen afdeling als op andere afdelingen, hebben jullie een gezamenlijk doel om naartoe te werken. Wat we verder heel belangrijk vinden:

  • Minimaal hbo werk- en denkniveau, met een afgeronde juridische opleiding;
  • Aantoonbare kennis en ervaring van het vakgebied zodat jij direct aan de slag kan.

Waar kom je te werken?

Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart. Omdat je graag meedeint met het ritme van de stad. Als onderdeel van een bruisend geheel. Als je struint door het Kronenburgpark of uitkijkt over de Waal. Verbonden met- en verantwoordelijk voor een oude stad die niet stil kan blijven staan. Een stad met een prachtige historie en een nog mooiere toekomst. Want hier blijven mensen zichzelf keer op keer uitvinden. Hier is ruimte om te experimenteren en van elkaar te leren. Je krijgt het vertrouwen om je werk op jouw manier te doen. Zodat de oudste stad van Nederland voorop blijft lopen. Zonder daarbij iemand achter te laten. Want Nijmegen is van ons. Voor iedereen met hart voor de stad. En oog voor de toekomst.

Maakt jouw hart een sprongetje bij het lezen van deze vacature? Solliciteer dan direct! Je kan reageren tot en met 16 juni 2024. De gesprekken vinden plaats in week 26.

Heb je toch nog vragen? Carmen Polman, manager bureau Veilige en Zorgzame stad vertelt je graag meer! Je kan haar bereiken via: / . Je kunt ook contact opnemen met Özden Dalar, / .Functie:jurist
Startdatum:30-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4211 – 5997
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Nijmegen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures nijmegen
  2. Jurist Gemeente Nijmegen 30-05-2024

Bekijk ook andere vacatures