Vacature Senior Juridisch Adviseur Milieu

Senior Juridisch Adviseur Milieu in Nijmegen

Logo Werken Bij Gelderse Omgevingsdiensten

Werken Bij Gelderse Omgevingsdiensten

Senior Juridisch Adviseur Milieu

 • Nijmegen

 • HBO

 • 32-36 uur

Wij zijn binnen de afdeling Juridisch advies, op zoek naar een ambitieuze medior/senior juridisch adviseur vergunningen milieu, die een volgende stap wil maken in zijn/haar kennisontwikkeling.

Wij zijn als één van de zes zogenaamde 'Seveso-OD's' in Nederland, verantwoordelijk voor de milieuvergunningverlening van alle bedrijven in de regiogemeenten van Nijmegen, de complexe bedrijven in de hele provincie Gelderland én de Seveso-bedrijven in Gelderland en Overijssel. Je ontwikkeling krijgt vorm door aan de slag te gaan met ons uitdagende werkpakket, maar ook door op te trekken aan een aantal zeer ervaren milieu juristen op de afdeling.

Jij gaat deel uitmaken van de afdeling juridisch advies. De afdeling bestaat uit een team bestemmingsplantoetsers (9), een team juristen BRIKS (8) en het team milieu juristen (9).

Wat ga je doen?

 • Je geeft juridisch advies over met name complexe milieu vergunningsprocedures en in mindere mate handhavingsprocedures op het gebied van het omgevingsrecht en andere aan de organisatie overgedragen rechtsgebieden.
 • Je behandelt zienswijzen in vergunningenprocedures en vertegenwoordigt de ODRN in complexe bezwaar- en beroepsprocedures milieu.
 • Je handelt binnenkomende WOO-verzoeken af.
 • Je bent een juridische vraagbaak voor collega's en beschikt hiervoor ook over kennis over de Omgevingswet.
 • Je verricht juridische beleidsinbreng.

Wat je kunt en kent

Je hebt…

 • Diploma HBO rechten/ WO rechten;
 • Ervaring in het juridische werkveld van een Omgevingsdienst of vergelijkbare werksituatie;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in complexe vergunningprocedures op het gebied van milieu;
 • Goed ontwikkelde maatschappelijke en bestuurlijke antennes en aantoonbare ervaring met ambtelijke en bestuurlijke advisering.

Je bent…

 • communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk;
 • analytisch sterk: je weet problemen te vertalen naar praktische oplossingen;
 • een netwerker, bestuurlijk sensitief en gericht op samenwerking (intern en extern);
 • servicegericht naar onze interne en externe opdrachtgevers.

Wat we je bieden

Je komt te werken in een professionele werkomgeving, met een prettige werksfeer en met de maatschappij als inspiratiebron. Je krijgt veel ontwikkelmogelijkheden en flexibiliteit in werktijden en -locaties. In eerste instantie bieden we jou een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren.

Naast een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer krijg je een vrij besteedbaar Individueel Keuzebudget (IKB) voor doelen die passen bij je levensfase en persoonlijke wensen. Het IKB bedraagt 17,05% van je brutosalaris en bouw je maandelijks op. Het salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, en max. €5.997,- (schaal 11) van de cao SGO.

Je nieuwe werkomgeving

Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) is een samenwerkingsverband van de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen, Wijchen en de provincie Gelderland. We werken nauw samen op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving voor milieu, bouwen, geluid, lucht, bodem en water. Met zo'n 300 collega's zetten we ons in voor een goede dienstverlening aan bedrijven en inwoners. Zo zorgen we samen voor een gezonde, duurzame en veilige leefomgeving in de regio.

Voor informatie over de procedure kun je terecht bij:


Zo solliciteer je

Stuur je motivatie met cv vóór 27 mei 2024 naar

- Vergunningverlener bij ODRN

werkt als vergunningverlener milieu voor de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN).

Functie:juridisch adviseur milieu
Startdatum:17-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5997 – 5997
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gelderse Omgevingsdiensten via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures nijmegen
 2. Senior Juridisch Adviseur Milieu Gelderse Omgevingsdiensten 17-05-2024

Bekijk ook andere vacatures