Jonge Democraten onthullen nieuw stadsnaambord Nijmegen: Havana aan de Waal

De nieuwe Nijmeegse coalitie tussen Groenlinks, SP, PvdA, de Nijmeegse fractie en gedoogpartner Verenigde Seniorenpartij maakt een reis terug in de tijd, terug naar grote uitgaven uit een schatkist waar niet veel te halen valt, terug naar Havana aan de Waal. Er worden veel beloftes gedaan, vooral aan de lagere inkomens in de stad, zonder dat daar een stevig en duidelijk financieel plan voor klaarligt. Bij deze nieuwe stadsnaam hoort een nieuw stadsnaambord.

De coalitie belooft veel, van gratis openbaar vervoer voor 65-plussers tot een bevriezing van de drankprijzen in wijkcentra. Maar tegelijkertijd wordt er 3 miljoen bezuinigt op het onderwijs, ondanks dat ze zeggen samen met het onderwijsveld verantwoordelijk te zijn voor de ontwikkelingskansen van kinderen. Bovendien wordt de afvalstoffenheffing voor huurders afgeschaft en moet deze worden betaald door huiseigenaren, woningcorporaties en ondernemers via een OZB-verhoging. De vraag blijft hoe dat strookt met de uitspraak ‘de gebruiker betaalt’.

De nieuwe coalitie lijkt een herhaling van de vorige keren dat dit bestuur gevormd werd, namelijk van 2002 tot en met 2010. Toentertijd stond Nijmegen bekend onder de naam: Havana aan de Waal. De nieuwe coalitie dan nu ook al bekend als Havana 3.
Om de nieuwe bestuurders van Nijmegen een handje te helpen, hebben de Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen, jongerenorganisatie van D66, alvast een nieuw plaatsnaambord gemaakt voor de stad met daarop: Havana aan de Waal.
Dit bord komt te hangen aan het begin van de Burchtstraat, tegenover het Valkhofplein, een plek waar verkeer af en aan rijdt en mensen zo het centrum binnenwandelen.

“We willen de Nijmegenaren met dit bord herinneren aan de tijd van weleer, toen de gemeentekas bijna helemaal leeg was en er veel werd beloofd, maar men dit niet waar kon maken,” aldus Jonna Termorshuizen, voorzitter van de afdeling Arnhem-Nijmegen van de Jonge Democraten. “Het is jammer dat belangrijke financiële besluiten uitblijven en er wordt uitgegaan van onrealistische verwachtingen voor bijvoorbeeld de woningmarkt. En wat er terecht gaat komen van alle beloftes, dat valt nog maar te bezien.”

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.