Vacature Jeugdzorgwerker Rijk

Jeugdzorgwerker Rijk in Nijmegen

Snel naar...

Jeugdzorgwerker Rijk van Nijmegen Oost

Voor ons team Rijk van Nijmegen Oost zijn wij z.s.m. op zoek naar een Jeugdzorgwerker voor de duur van minimaal een jaar voor 24-32 uur per week.

Breng jij samen met de gezinnen de hulpvraag van de (sociale) omgeving in kaart?Durf jij complexe onderwerpen bespreekbaar te maken in het gezin/systeemsituatie om het gezin/systeem als geheel te versterken? Dan zijn wij ontzettend benieuwd naar jou!

Doelgroep en locatie:

De hulpverlening richt zich op jongeren van 0 tot 18 jaar en hun gezin. Vanuit onze kernwaarden intervenieer je met jouw collega in complexe (crisis) gezin/systeemsituaties met als doel het gezin/systeem als geheel te versterken. Je werkt binnen de kaders van het pedagogisch beleid, protocollen en methodieken van de organisatie en de Jeugdwet.

Je maakt deel uit van een zelfsturend team binnen de regio Nijmegen, werkgebied Nijmegen Oost, Malden en land van Cuijk.

Wat ga je doen?

We werken systeemgericht en competentieversterkend. De jeugdzorgwerker voert ambulante gezinsbegeleiding uit en heeft dossierverantwoordelijkheid. Je brengt samen met de gezinnen de hulpvraag van de (sociale) omgeving in kaart. Middels intakegesprekken en huisbezoeken krijg je zicht op de wensen en ambities van de gezinnen. Ook durf je complexe onderwerpen bespreekbaar te maken. Alle doelen leg je duidelijk vast in begeleidingsplannen. Het doel is de zelfredzaamheid van de gezinnen te versterken en daarmee de doelen te behalen. Je werkt veelal zelfstandig en bent verantwoordelijk voor jouw cliënten.

Een onderdeel van je werkzaamheden zal zijn dat je hulp biedt aan ouders in een complexe scheiding op basis van de uitgangspunten van "Ouderschap Blijft".

Dat houdt in:

 • verrichten van intakes en analyses voor vervolg van het hulpaanbod, in samenwerking met ouders en verwijzers;
 • casuïstiek voer je in duo's uit op een kantoorlocatie;
 • bieden van ondersteuning en procesmatige begeleiding door gebruik te maken van gerichte hulpverleningstechnieken;
 • opstellen en periodiek evalueren van een hulpverleningsplan, in samenwerking met de cliënt;
 • bemiddelen en interveniëren in een crisissituatie tijdens de behandeling;
 • bieden van kort- en langdurende hulp en procesmatige begeleiding door gebruik te maken van gerichte hulpverleningsmethodieken.

In het 'creëren van een fijne en veilige omgeving' is onze overtuiging dat dit voor kinderen en jongeren thuis is. En als de hulp thuis niet kan of als een jongere op weg wil naar zelfstandigheid, dan is 'zo thuis mogelijk' ons uitgangspunt.

Ben jij de collega die:

 • Je beschikt over een afgeronde en relevante hbo-opleiding, aangevuld met een IAG-opleiding;
 • Je bent SKJ-geregistreerd;
 • Je hebt affiniteit en ervaring met kinderen en hun veelal complexe gezinssituaties;
 • Je hebt kennis en ervaring op het gebied van systeemgericht en oplossingsgericht werken;
 • Je kunt zelfstandig en gestructureerd werken;
 • Je bent stressbestendig;
 • Je bent bereid tot reflectie en feedback;
 • Je beschikt over goede uitdrukkingsvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je bent in bezit van een rijbewijs en auto en je bent bereid regionaal te werken;
 • De opleiding Ouderschap Blijft (of vergelijkbaar zoals Schip, DEES of Kinderen uit de Knel) afgerond heeft of de bereidheid om deze te volgen;

Wij bieden jou!

Een contract vooralsnog voor bepaalde tijd en een salaris in schaal 9 (cao jeugdzorg) van minimaal € 3.042,75 en maximaal € 4.544,51 bruto per maand bij een werkweek van 36 uur;

Een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsplan en diverse collectieve verzekeringen waaronder een zorgverzekering;

Aandacht voor en mogelijkheden tot leren en ontwikkelen middels ons opleidingenportaal en uitgebreid intern en extern scholingsaanbod;

Een kans om (in)direct verschil te maken in het leven van een kind;

De mogelijkheid om aan de slag te gaan binnen een zelfsturend team en één van de teamtaken die hierbij horen op je te nemen.


Hebben we jou nieuwsgierig gemaakt? Dan ontvangen we jouw CV en korte motivatie graag uiterlijk 26 mei 2024. Heb je inhoudelijke vragen over de functie, neem dan contact op met Roger Donners, telefoonnummer , en Ingrid van Kruysbergen . Zij beantwoorden graag je vragen.Functie:jeugdzorgwerker rijk
Startdatum:10-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:4544 – 4544
Uren per week:24 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Entrea/Lindenhout-groep via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures nijmegen
 2. Jeugdzorgwerker Rijk Entrea/Lindenhout-groep 10-05-2024

Bekijk ook andere vacatures