Vacature Inspecteur Milieu en Veiligheid (Brzo)

Inspecteur Milieu en Veiligheid (Brzo) in Nijmegen

Werken Bij Gelderse Omgevingsdiensten

Inspecteur Milieu en Veiligheid (Brzo)

Solliciteer direct

Verbeter jij ons milieu én onze veiligheid als goed opgeleide inspecteur?Als je graag een bijdrage levert aan een schone en veilige leefomgeving zijn wij op zoek naar jou!

32-36 uur per week | max. €5.725,-

Wat ga je doen?

 • Inspecties uitvoeren: zelfstandig, of samen met onze inspectiepartners van de Veiligheidsregio (brandweer), de Nederlandse Arbeidsinspectie, de Waterschappen en/of Rijkswaterstaat.
 • Management- en veiligheidsbeheersystemen auditen, met als doel vast te stellen of het bedrijf qua veiligheid 'in control' is.
 • Fysiek op locatie controleren of veiligheidsregels worden nageleefd.
 • Toezicht houden op de naleving van milieuregelgeving door deze bedrijven (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, Wet milieubeheer en Activiteitenbesluit).

Naast bovenstaande punten hou je natuurlijk de ontwikkelingen in het vakgebied bij, sta je met je kennis onze juristen bij in handhavings-, bezwaar- en beroepszaken, en ben je stand-by voor landelijke of regionale projecten, de milieupiketdienst (afhandeling incidenten) of het leveren van bijdragen aan strafrechtelijk onderzoek.

Wat je kunt en kent

Je hebt…

 • Minimaal een HBO-diploma (4 jarige opleiding in de richting chemische technologie, scheikunde, milieukunde of een vergelijkbare richting);

Wat is een pré:

 • Ruime ervaring (3-5 jaar) in milieutoezicht en audits bij zeer complexe industriële bedrijven.
 • Actuele kennis van het omgevingsrecht, Brzo- en RIE4-regelgeving en PGS-richtlijnen.
 • Ervaring met de landelijke handhavingssystematiek en het stimuleren van naleefgedrag.
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden.
 • Overtuigingskracht en politieke en bestuurlijke sensitiviteit
 • De bereidheid om eventueel noodzakelijke opleidingen te volgen om te gaan of blijven voldoen aan de landelijke kwaliteitseisen voor een Brzo-inspecteur.

Je bent…

Verder vinden we belangrijk dat je communicatief bent en gericht op samenwerking (teamspeler),

dat je verantwoordelijkheid neemt, betrouwbaar bent, analytisch en gestructureerd werkt en in staat bent om snel tot de kern van de zaak door te dringen.

Wat we je bieden

Je komt te werken in een modern kantoor midden in het centrum van Nijmegen. Een professionele werkomgeving, met een prettige werksfeer en met de maatschappij als inspiratiebron. Je krijgt veel ontwikkelmogelijkheden en flexibiliteit in werktijden en -locaties. Je kan zowel op locatie als vanuit huis gaan werken. Je krijgt een laptop en telefoon.
In eerste instantie bieden we jou een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren.
Naast een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer krijg je een vrij besteedbaar Individueel Keuzebudget (IKB) voor doelen die passen bij je levensfase en persoonlijke wensen. Het IKB bedraagt 17,05% van je brutosalaris en bouw je maandelijks op. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring (max schaal 11 van de cao SGO, een bruto maandsalaris van maximaal € 5.725,-)

Door bedrijven te houden aan wet- en regelgeving draag ik bij aan een gezondere leefomgeving. Dat boeit mij, elke dag weer.

Je nieuwe werkomgeving

Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) is een samenwerkingsverband van de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen, Wijchen en de provincie Gelderland. We werken nauw samen op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving voor milieu, bouwen, geluid, bodem en water. Met zo'n 300 collega's zetten we ons in voor een goede dienstverlening aan bedrijven en inwoners. Zo zorgen we samen voor een gezonde, duurzame en veilige regio.

Jij gaat deel uitmaken van de afdeling Vergunningverlening milieu, bestaande uit ongeveer 70 collega's die verdeeld zijn over het team specialisten en projectleiders en het team vergunningverleners. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de Wabo-vergunningverlening voor complexe industriële bedrijven in Gelderland en Overijssel (Brzo en RIE-4). Je werkt intensief samen met vergunningverleners en andere specialisten (geluid, externe veiligheid, bodem).

Heb je vragen?

Voor informatie over de procedure kun je terecht bij : ofFunctie:inspecteur milieu veiligheid brzo
Startdatum:17-04-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:5725 – 5725
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gelderse Omgevingsdiensten via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures nijmegen
 2. Inspecteur Milieu en Veiligheid (Brzo) Gelderse Omgevingsdiensten 17-04-2024

Bekijk ook andere vacatures