GroenLinks blij met stappen in goede richting bij toegankelijkheid openbare ruimtes

Het Nijmeegse College van B&W gaat beter letten op de toegankelijkheid van openbare ruimtes. Dat staat in de antwoorden op de vragen die GroenLinks eerder stelde. Raadslid April Ranshuijsen: “GroenLinks wil dat openbare ruimtes en gebouwen voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor mensen met een beperking. Een extreem voorbeeld van hoe het niet moet is Plein’44, waarvan nog steeds niet duidelijk is hoe dat opgelost gaat worden. Wij willen dat in de toekomst voor alle bouwprojecten ook betere en bindende toegankelijkheidscriteria gaan gelden.”

Het College van B&W stelt in de brief dat zij capaciteit vrij gaan maken om beter te sturen en toetsen op toegankelijkheid voor alle projecten voor nieuwe ontwikkelingen en herinrichting. Ook willen zij samen met belangenorganisaties en ervaringsdeskundigen de huidige richtlijnen nog eens doornemen.

Raadslid April Ranshuijsen: “GroenLinks is blij dat nu een aantal stappen de goede richting op worden gemaakt. We zijn er echter nog niet. Met de antwoorden geeft het college ook aan dat sturen op toegankelijkheid tot nu toe niet zo vanzelfsprekend was. Deze omslag vraagt een nieuwe denkwijze van alle betrokkenen. GroenLinks zal daar de komende jaren scherp op blijven letten.’

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.