Geen waterbommen bij Vierdaagsefeesten, Partij v.d. Dieren blijft verbaasd

De Gelderse Partij voor de Dierenfractie is blij met het besluit van de Vierdaagsefeesten om geen waterbommen te gebruiken tijdens de vuurwerkshow. De Partij voor de Dieren wil nog wel graag van Gedeputeerde Staten weten waarom ze in eerste instantie toestemming heeft gegeven voor het gebruik van de explosieven. De organisatie van de Vierdaagse besloot de waterbommen te schrappen naar aanleiding van vragen van de fractie.

Afgelopen dinsdag stelde de Partij voor de Dieren vragen over het gebruik van waterbommen bij vuurwerk tijdens de Vierdaagse. De fractie maakte zich zorgen over het lot van vissen en andere dieren wanneer de bommen tot ontploffing zouden worden gebracht. De Vierdaagsefeesten besloot daarop de waterbommen van het programma te schrappen en te vervangen door siervuurwerk.

Statenlid Luuk van der Veer: “We stellen het op prijs dat de waterbommen uit het programma geschrapt zijn, maar willen nog wel van het college weten waarom er door de Omgevingsdienst toestemming voor was gegeven.”

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.