De leukste bezienswaardigheden in Nijmegen

Wanneer we het hebben over Nijmegen, dan is deze stad in Gelderland natuurlijk onlosmakelijk verbonden met het grootste wandelevenement ter wereld, de Nijmeegse Vierdaagse. 4 dagen lang lopen tienduizenden wandelaars 30, 40 of zelfs 50 kilometer. Op de laatste dag worden ze onthaald op de bekende via gladiola en is er een speciale roze dag. Toch heeft Nijmegen je zoveel meer te bieden dan dat. Want ook buiten deze uitzinnige feestweek om, is er in Nijmegen vanalles te doen. Speciaal daarom hebben we de leukste bezienswaardigheden in Nijmegen voor je op een rijtje gezet.

Nijmegen is de oudste stad van Nederland

Wat leuk is om te weten, is dat Nijmegen de oudste stad van Nederland is. Iets wat veel mensen namelijk niet weten, is dat Nijmegen een belangrijke plek innam binnen de Romeinse tijd. Dit kwam namelijk doordat er een enorm groot fort door ze werd gevestigd langs de Waal. Dit zorgde ervoor dat de handelsnederzetting Novio-Magus ontstond. Het is daarom dus ook niet voor niets dat deze stad vanuit historisch en cultureel oogpunt zo enorm in trek is bij veel mensen die een weekendje weg willen. Daarbij komt ook dat Nijmegen relatief centraal is gelegen, waardoor het vanuit alles kanten van het land redelijk goed te doen is.

Kronenburgerpark

Wil je graag een stuk geschiedenis zien, dan is een bezoekje aan het Kronenburgerpark een absolute aanrader. Het voordeel hiervan is, is dat je er ook prima met kinderen naartoe kunt. Het is natuurlijk wel verstandig om met een baby te kijken naar de tog waarde slaapzak, zodat ze het in de kinderwagen niet koud krijgen. De tog waarde vertelt je namelijk iets over de warmte en veiligheid van de slaapzak, iets wat natuurlijk wel belangrijk is op het moment dat het buiten koud is. Dit park kenmerkt zich natuurlijk door de gelijknamige Kronenburgertoren.

Stevenskerk

Aan kerken geen gebrek in Nijmegen, maar daar steekt de Stevenskerk natuurlijk absoluut bovenuit. Samen met de Waalbrug kunnen we deze twee toch wel absoluut een icoon van de stad noemen. Deze kerk is gebouwd ergens rondom de 13e eeuw en is nog altijd is de staat zoals deze destijds is gebouwd. Met het bijzondere grafmonument voor Catharina van Bourbon en verschillende andere prachtige fresco´s, is deze kerk absoluut de moeite waard om te bezoeken. Overigens is de kerk zelfs in 2015 nog helemaal gerestaureerd.

Grote Markt

Nadat je de nodige culturele bezoekjes hebt gebracht, is het tijd om even heerlijk tot rust te komen. Hoe kan dat nu beter dan op één van de vele terrassen op de Grote Markt te gaan zitten. Het leuke en ook tevens bijzondere aan deze plek, is dat het is omringd door de meest bijzondere historische gebouwen. Zo kun je onder het genot van een heerlijke kop koffie, alsnog genieten van de rest van de rijke historie wat Nijmegen je te bieden heeft.

Waalbrug

Ben je in Nijmegen, dan mag een bezoekje aan de prachtige ruim 600 meter lange Waalbrug absoluut niet ontbreken. Deze brug was ontzettend belangrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog en is nog steeds te zien in allerlei verschillende films.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.