D66: Petitie voor snelle aanleg Dorpensingel-Oost

D66 wil dat de gemeente Nijmegen zo snel mogelijk start met de geplande aanleg van de Dorpensingel-Oost. D66-raadslid Rachid Elhafi: ‘De Dorpensingel moet er komen om de verkeersveiligheid in Lent te waarborgen en de verkeersdrukte te verminderen. De aanleg van deze nieuwe weg vermindert het sluipverkeer door Lent met 30% en zorgt ervoor dat kinderen veilig naar school en sportclubs kunnen fietsen.’ Daarom lanceert D66 Nijmegen vandaag de petitiesite GEEN sluipverkeer in Lent: nijmegen.d66.nl.

Veiligheid en luchtkwaliteit
In 2011 besloot de gemeenteraad van Nijmegen tot aanleg van de Dorpensingel-Oost. De nieuwe verbindingsweg tussen Ovatonde en Zandsestraat in Bemmel. Rachid Elhafi baalt dat er nog steeds geen actie is ondernomen: ‘De wethouder stelt de aanleg telkens uit en onderzoekt inmiddels alternatieve verkeersoplossingen. Inmiddels overwegen de gemeenten Nijmegen en Lingewaard in plaats van de Dorpensingel het doorgaand autoverkeer over de Hoeksehofstraat en de Ressensestraat toe te staan. Deze rustige straten krijgen dan 4.000 auto’s per dag te verwerken. Zoveel verkeer over die route is een aanslag op dit dorp.’ Elhafi wil dat de Dorpensingel-Oost er gewoon komt: ‘Door doorgaand autoverkeer om Lent en Ressen heen te leiden, vergroten we de verkeersveiligheid in de woonwijken. Een betere doorstroming van auto’s over de Dorpensingel-Oost is bovendien goed voor de luchtkwaliteit.’

Afspraak is afspraak

Elhafi: ‘De gemeenten Nijmegen en Lingewaard hebben niet voor niets jaren geleden besloten tot de aanleg van de Dorpensingel-Oost. Sindsdien is het alleen maar drukker geworden, met de komst van meer woningen, het transferium en CineMec. D66 vindt het dan ook onacceptabel dat de aanleg nog niet gestart is. Ook als je kijkt naar de toekomstige ontwikkelingen in de Waalsprong en aangekondigde doortrekken van de A15.’ Met de petitie wil D66 dat de gemeente Nijmegen en de gemeente Lingewaard eindelijk tot actie overgaan: ‘Ik hoop dat veel mensen tekenen en dat we zo samen de beide colleges overtuigen dat ze nu echt aan de slag moeten voor de inwoners van Ressen en Lent!’ D66 is de komende week veelvuldig in Lent en Ressen te vinden om in gesprek te gaan met bewoners over de verkeersveiligheid in de wijk.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.