D66 organiseert: De Nijmeegse Conciërge van het Jaar

D66 Nijmegen zet met de verkiezing ‘De Nijmeegse Conciërge van het Jaar’ het onderwijsondersteunend personeel in het zonnetje.

Onderwijswoordvoerder Remy Maessen: ‘Voor D66 is onderwijs prioriteit nummer één. Dat is in de afgelopen jaren zo geweest, dat is nu het geval en dit zal in de toekomst zo zijn. Jongeren horen naar school te gaan in een veilige, schone, inspirerende en stimulerende omgeving.’ Deze week ontvangen scholen in Nijmegen een mail waarin scholieren, docenten, ouders, begeleiders en onderwijsbestuurders worden opgeroepen om hun conciërge te nomineren.

Eerlijkere verkiezing: dit jaar alleen voor basisscholen en speciaal onderwijs

D66 kiest er dit jaar voor om de verkiezing alleen te organiseren voor conciërges van basisscholen en speciaal onderwijs. Maessen legt uit waarom: ‘We zagen vorig jaar dat in het voortgezet onderwijs veel meer wordt gestemd dan op basisscholen en speciaal onderwijs. Daarom trekken we dit jaar de verkiezing uit elkaar. Dit jaar gaan we voor conciërges in het basisonderwijs en het speciaal onderwijs. Volgend jaar doen we de verkiezing voor conciërges uit het voortgezet onderwijs.’ D66 doet dat op verzoek van de scholen zelf: ‘Daarom kiezen we ervoor om de verkiezing op deze manier eerlijker te organiseren.’

Opvolger van Janno Peters

Iedereen die zijn bijdrage levert aan het leerklimaat van onze jongeren hoort op onze steun te kunnen rekenen. Het onderwijsondersteunend personeel, dat zo vaak in de schaduw en buiten de spotlights zijn of haar werk doet, verdient een extra steuntje in de rug. Help ons om hen de waardering te geven die ze verdienen! Daarom organiseert D66 Nijmegen de verkiezing van de Conciërge van het Jaar. Vorig jaar ging Janno Peters van het Dominicuscollege met de prijs aan de haal.

Hoe gaat die verkiezing in zijn werk?

Tot 17 februari vragen we scholieren, docenten, ouders, begeleiders en onderwijsbestuurders om hun favoriete conciërge te nomineren. Je conciërge opgeven kan via nijmegen.d66.nl/concierge of via een mail aan fractie@d66nijmegen.nl. Daarna is de publieksstemming geopend.

Op de website van D66 Nijmegen kan iedereen dan op zijn of haar favoriete conciërge stemmen. Uit de publieksstemming komt op 27 februari een top-3. Dan komt de vakjury in actie. De vakjury uit de top-3 hun favoriete kandidaat. Op vrijdagochtend 10 maart wordt de winnende conciërge in het zonnetje gezet.

Fotograaf: David van Haren

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.