D66 opent pop-up museum in catacomben onder stadhuis

Tijdens de politieke avond van 30 november zal D66 een pop-up museum laten herrijzen in de catacomben onder het Nijmeegse stadhuis. D66-raadslid Kristie Lamers wil dat de geschiedenis van de stad hiermee toegankelijker wordt voor publiek. ‘Wat veel Nijmegenaren niet weten, is dat er een voormalige folterkelder en gevangenis onder het stadhuis te zien zijn. Deze geschiedenis van de oudste stad van Nederland willen we graag laten zien.’ 

Het Nijmeegse stadhuis dateert van 1554, en de kelders hieronder zijn unieke overblijfselen uit deze tijd. Lamers: ‘Tijdens de politieke avond zal ik voorstellen om deze bijzondere plek structureel open te stellen voor publiek. Deze plek is symbool van de Nijmeegse geschiedenis en dat moet voor iedereen zichtbaar zijn. In het verleden heb ik al eens vaker mensen rondgeleid die erg enthousiast zijn over deze spannende plek. Zo kwam ik samen met fractielid Damien Oud op het idee voor dit pop-up museum.’ Ook oud-directeur van Museum De Stratemakerstoren Gerard Alofs is enthousiast en zal een van de gidsen zijn in het pop-up museum.

Het museum opent op 30 november om 17.00 uur de deuren en zal om 21.30 weer sluiten. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom een bezoek te brengen. Vanuit de centrale hal in het stadhuis aan de Burchtstraat zal u worden opgehaald en rondgeleid door een van de fractieleden van D66 of Gerard Alofs.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.