D66 in Nijmegen, jonge Democraten grootste in exit-polls

Nijmegen – In Nijmegen kwam gisteravond de D66 onder leiding van Pechtold bijeen in Nijmegen. In De Vereeniging werd gekeken naar de tussenstanden en exit-polls met betrekking tot de Europese Verkiezingen. De avond had voor D66 niet beter kunnen verlopen, de partij wordt volgens de exit-polls de grootste partij van Nederland, met vlak daarachter verrassend het CDA. De winst voor D66 is even als bij de Gemeenteraadsverkiezingen enorm, waarmee de jonge Democraten zich definitief vestigen in de Nederlandse politiek. D66 koos opzettelijk voor Nijmegen als verkiezingsstad, de stad langs de Waal geldt als een grensstad, en plukt volgens D66 dus volop de vruchten van een groot en sterk Europa.

In de Vereeniging was het gisteravond een drukte van belang. Veel aandacht ging uiteraard uit naar de landelijke partijleider Alexander Pechtold, maar ook de Europese lijsttrekker van D66 werd uitgebreid in het zonnetje gezet. Sophie in ’t Veld krijgt als lijsttrekker van de waarschijnlijk grootste partij van Nederland in het Europese Parlement, een belangrijke taak. D66 heeft zich in de gehele campagne duidelijk uitgesproken voor een Federaal Europa, waarbij intensieve samenwerking een pre is. Dit verhaal is door de kiezers opgepikt.

Ondanks de scepsis over de Europese Unie in de media, is gisteravond dus een andere uitslag aan het licht gekomen. De partij die het meest ageerde tegen de Europese Unie, PVV, verloor zelfs veel stemmen en zetels als we de exit-polls mogen geloven. En dus bleef het nog tot in de late uurtjes onrustig in De Vereeniging in Nijmegen.

Zondag volgt de definitieve uitslag, als alle andere landen ook hebben gestemd. Dit gebeurd grotendeels op zaterdag en zondag in de rest van Europa.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.