D66: Betaald parkeren Dukenburg alleen op koopzondag

D66 Nijmegen wil het betaald parkeren in de omgeving van winkelcentrum Dukenburg beperken tot de koopzondagen. Rob Jetten, lijsttrekker D66: “Als alle winkels in het winkelcentrum slechts een keer per maand op zondag opengaan, heeft betaald parkeren op de andere zondagen geen enkele toegevoegde waarde. D66 staat voor een duidelijk en eerlijk parkeerbeleid.”

Klantvriendelijker parkeerbeleid

Een werkgroep parkeren van bewoners uit Zwanenveld trok eerder deze week aan de bel. De buurt klaagt over betaald parkeren op zondagen waarop er in Dukenburg helemaal niets te doen is. D66 wil tegemoet komen aan de klachten uit de buurt. Jetten: “De gemeenteraad heeft onlangs enkele wijzigingen doorgevoerd voor een duidelijker en klantvriendelijker parkeerbeleid in de stad. Met betaald parkeren op zondag wil de raad een goede regulering tijdens winkeltijden om zo overlast te voorkomen. De ondernemers in Dukenburg hebben unaniem aangegeven op slechts een zondag per maand open te gaan. Die eensgezindheid is er in de Binnenstad niet. Daarnaast trekt de Binnenstad ook buiten winkeltijden vanwege de aanwezige horeca en culturele activiteiten een breder publiek waarbij parkeerregulering nodig kan zijn.”

Neem winkelgebied Dukenburg serieus

D66 is niet bang voor onduidelijkheid als er in het centrum wel en in Dukenburg niet elke zondag betaald hoeft  te worden. Jetten: “Winkelcentrum Dukenburg is na de binnenstad het grootste winkelgebied van Nijmegen. Ik zeg, neem dat winkelcentrum serieus en zorg samen met ondernemers en bewoners voor maatwerk. Dat maatwerk leveren we ook in de groene zones rondom de Binnenstad waar het op zondag vrij parkeren is. De ondernemers van Winkelcentrum Dukenburg hebben hierin wel een grote verantwoordelijkheid. Zodra zij vaker op zondag open gaan dan nu afgesproken, zal de gemeente het parkeerbeleid rondom het winkelcentrum daarop moeten aanpassen.”

 

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag 15 januari 2014 wil D66 met mondelinge vragen het College van B&W ertoe bewegen om tot maatwerk rondom Winkelcentrum Dukenburg te komen.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.