D66: Elke basisschool een conciërge

D66 wil landelijk 280 miljoen investeren in conciërges. Zo kan er op elke basisschool een conciërge aan de slag. ‘In Nijmegen zien we dat conciërges een cruciale rol spelen op school. Ze zorgen voor een veilige en stimulerende schoolomgeving’, aldus Remy Maessen, woordvoerder onderwijs van D66 Nijmegen. ‘Daarom is het een goede zaak dat we landelijk flink gaan investeren in onderwijs. Zo zorgt D66 voor een conciërge op elke basisschool.’ D66 Nijmegen organiseert op dit moment de verkiezing voor Conciërge van het Jaar om het belang van conciërges extra te benadrukken.

Aanspreekpunt

‘Goed onderwijs betekent ook dat kinderen zich thuis en gekend voelen op school,’ aldus Maessen. ‘Vaak is het eerste wat de leerling ziet als hij of zij door de poort fietst het gezicht van de conciërge. Zij zijn een belangrijk aanspreekpunt voor de leerlingen. D66 vindt dat onze kinderen een conciërge op hun school verdienen.’

Conciërge van het Jaar

De verkiezing voor Nijmeegse Conciërge van het Jaar is in volle gang. Deze week ontvangen scholen in Nijmegen een mail waarin scholieren, docenten, ouders, begeleiders en onderwijsbestuurders worden opgeroepen om hun conciërge te nomineren. Tot 17 februari vraagt D66 om scholieren, docenten, ouders, begeleiders en onderwijsbestuurders om hun favoriete conciërge te nomineren.

Dat kan via nijmegen.d66.nl. Daarna is de publieksstemming geopend. Op de website van D66 Nijmegen kan iedereen dan op zijn of haar favoriete conciërge stemmen. Uit de publieksstemming komt op 27 februari een top-3. Dan komt de vakjury in actie. De vakjury uit de top-3 hun favoriete kandidaat. Op vrijdagochtend 10 maart wordt de winnende conciërge in het zonnetje gezet.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.