D66: Aanplakborden in Nijmeegse straten voor Oekraïne-campagne

In aanloop naar het Oekraïne-referendum op 6 april 2016 moet de gemeente Nijmegen aanplak- of verkiezingsborden plaatsen. Zo kunnen voor- en tegenstanders zich laten horen en bevordert Nijmegen de opkomst bij dit referendum. Dat pleidooi houdt Damien Oud van D66 met schriftelijke vragen aan burgemeester Bruls.

Plicht voor elke gemeente

De gemeente Nijmegen is voorlopig niet van plan om verkiezingsborden te plaatsen, blijkt uit navraag. Damien Oud van de Nijmeegse D66-fractie: “Dit is het eerste referendum sinds de nieuwe referendumwet is ingegaan op 1 juli 2015. Volgens die wet dient er een raadplegend referendum georganiseerd te worden, wanneer 400.000 Nederlanders daar hun handtekening voor hebben gezet. Dat is niet niks. Ik zie het als een plicht voor elke gemeente om te zorgen voor een toegankelijke stembusgang op 6 april en het faciliteren van een eerlijke campagne.”

Bevorderen opkomst

Het plaatsen van verkiezingsborden is volgens Oud de makkelijkste manier om Nijmegenaren te wijzen op het referendum en draagt zo bij aan het bevorderen van de opkomst.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.