Aanpak Bloemerstraat en Smetiusstraat

De Nijmeegse Fractie heeft vragen gesteld aan het college over de beloofde aanpak van de Bloemerstraat en de Smetiusstraat. Tijdens de besluitvorming over Plein 1944 is vastgelegd dat er 1 miljoen euro beschikbaar zou komen om van de straten een volwaardige entree naar het centrum te maken. Door de vertraagde start van de bouw op Plein 1944 is de herinrichting van de Bloemerstraat en Smetiusstraat op de lange baan geschoven.
Bewoners en ondernemers hebben rond 2010 intensief meegedacht over de herinrichting van de straten en hebben hierover afspraken gemaakt met de gemeente. Vorig jaar liet het college weten dat ze rekening willen houden met het HOV-tracé. Het kan echter nog zomaar 10 jaar duren voordat er zekerheid is over dit HOV-tracé. De Bloemerstraat holt achteruit, ondernemers worden moedeloos en dreigen te verdwijnen. Het vertrouwen in het gemeentebestuur is tot een minimum gedaald nu, na al die jaren wachten, afspraken niet nagekomen worden.
De Nijmeegse Fractie vraagt daarom aan het college waar de gereserveerde 1 miljoen euro gebleven is, of zij van plan is om weer jaren te wachten voordat de straten aangepakt worden en hoe zij het vertrouwen bij bewoners en ondernemers weer wil gaan herstellen.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.