Aandacht voor veranderingen in de zorg Heumen

Vanaf 1 januari 2015 gaat er veel veranderen op het gebied van (jeugd)zorg en werk. De gemeente Heumen wordt verantwoordelijk voor hulp en ondersteuning die tot nu toe door andere organisaties werd geregeld. Samen met de gemeenten in de regio Nijmegen en zorg- en welzijnsorganisaties bereidt Heumen zich zorgvuldig voor op deze nieuwe verantwoordelijkheden. De gemeente wil ook u graag goed informeren. Alle informatie over de veranderingen die in 2015 ingaan kunt u voortaan ook vinden op onze website.

Vanaf 2015 wordt de gemeente verantwoordelijk voor jeugdzorg (Jeugdwet), begeleiding en ondersteuning van inwoners die thuis wonen en hulp nodig hebben bij het meedoen in de samenleving (nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning) en de begeleiding naar werk van mensen met een arbeidsbeperking (Participatiewet). Hoe de zorg er straks uitziet en wat er precies voor u verandert, wordt in het najaar steeds duidelijker. Op de website vindt u informatie over wat de veranderingen inhouden en waar u terecht kunt voor hulp en advies. Ook geven we op de website antwoorden op veelgestelde vragen en vindt u hier het laatste nieuws.

Blijf op de hoogte
De komende maanden wordt de website verder uitgebreid met actuele informatie. Wilt u de ontwikkelingen blijven volgen? Kijk dan regelmatig op de site. Ga naar www.heumen.nl > Veranderingen in de zorg. Uiteraard informeren wij u ook via andere kanalen zoals bijvoorbeeld De Regiodiek. Wij vinden het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. U kunt er dan ook vanuit gaan dat u op tijd informatie ontvangt als er meer duidelijk wordt wat de veranderingen voor u betekenen.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.