Zwerfstenen zoeken langs de Waal

Woensdag 4 juni kan iedereen met Het Dijkmagazijn stenen gaan zoeken langs de  Waal in Weurt. Met loep en zoekkaarten is uit te vinden waar de gevonden steen vandaan komt.

In Zwitserland en Duitsland brokkelen langzaam de bergen af. Met het water van de Rijn komt daarvan een deel terecht in Nederland. Op hun reis worden de stenen alleen maar mooier. De scherpe kantjes slijten er af en het binnenste van de steen wordt zichtbaar. Gewone kwarts is al  te vinden in de kleuren grijs, wit, geel en roze. Maar ook prachtige zwarte steen en zelfs halfedelstenen met bloedrode kleuren liggen er aan het Waalstrand. En wie geluk heeft vindt zelfs doorschijnende stenen of – heel misschien – wel een fossiel. Tip: breng een klein doosje mee, want voor je het weet heb je al een verzameling van zeker 12 verschillende soorten steen. Van alle Waalstenen zijn voorbeelden, zodat je gemakkelijk de naam van je eigen stenen kunt opzoeken. En wie meedoet krijgt een gratis zoekkaart om de eigen collectie goed te documenteren

Deze WAALWOEMI-activiteit wordt mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en de aangesloten partners en Beleef de Waal en Free Nature. Het is voor sommige kinderen fijn als er (groot)ouders meedoen aan de activiteit. Daarom kunnen (groot)ouders gratis deelnemen. Per keer krijgen de eerste vier ouders die zich aangemeld voor hun inzet een vrijkaartje ter waarde van 2,50 voor hun kind voor een volgende activiteit.

 

Zwerfstenen zoeken langs de Waal, woensdag 4 juni, 14.00-16.00 uur. Startplaats tegenover de kerk in Weurt. Deelname kinderen €2,50 (incl. zoekkaart stenen) (Groot)ouders gratis. Voor informatie en eventueel reserveren: 024-6777000. Zie ook www.hetdijkmagazijn.nl.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.