Zorgen over de zorg? Kom 14 maart langs bij het Groenlinks-spreekuur

Nijmegen - Nijmegenaren die vragen hebben over alle veranderingen in de zorg, zijn van harte uitgenodigd op het GroenLinks-spreekuur op vrijdag 14 maart. Van 13 tot 15 uur gaan GroenLinks-wethouder Bert Frings en Tweede Kamerlid Linda Voortman met iedereen in gesprek aan de Ziekerstraat 81.

GroenLinks hoort van veel mensen dat zij zich zorgen maken over de zorg. Wethouder Frings: “Mensen mogen niet de dupe worden van alle bezuinigingen uit Den Haag. Wat mij betreft geldt: geen zorgen om de zorg!” Vanaf volgend jaar krijgen gemeenten meer taken, met name op het gebied van zorg voor ouderen en gehandicapten. Ook Nijmegen krijgt er veel taken bij, maar moet die met minder geld uitvoeren dan het Rijk er nu aan uitgeeft. Om die reden is ook Tweede Kamerlid Linda Voortman aanwezig tijdens het spreekuur: "De rode draad in mijn Kamerwerk is: wat betekent een kabinetsplan voor mensen. Veel te vaak wordt er over het hoofd van mensen die zorg nodig hebben bepaald wat goed is voor hen. Dat wil ik niet. Daarom wil ik graag van Nijmegenaren die zorg nodig hebben, of die werken in de zorg, horen wat er moet gebeuren in de zorg.

In tegenstelling tot andere politieke partijen investeert GroenLinks Nijmegen geld in de huishoudelijke hulp, zodat mensen die blijven ontvangen. Frings: “Meer dan 70% van de mensen die huishoudelijke hulp ontvangt, heeft een laag inkomen. Dat het kabinet juist op hen bezuinigt, vind ik niet sociaal. Die fout maken we in Nijmegen goed.”

Aansluitend op het spreekuur is er een ludieke straatactie met een cabaretgroep van 15.30 tot 16.30 uur. Zij laten zien waartoe de bezuinigingen zouden kunnen leiden als er niet goed over wordt nagedacht. Aansluitend vindt er een informeel samenzijn plaats met Bert Frings en Linda Voortman, waarvoor ook iedereen welkom is aan de Ziekerstraat 81.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.