‘Zorgeloos op vakantie’ nieuw thema voor Rijk van Nijmegen

De gemeenten in het Rijk van Nijmegen zetten samen met het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN) een nieuwe toeristische koers uit. Daarmee zal het toerisme in het Rijk van Nijmegen een krachtige impuls krijgen en worden nieuwe doelgroepen benaderd.

Zo kan het aantal overnachtingen in de regio in de toekomst verder groeien en daarmee ook de werkgelegenheid. ‘Zorgeloos op vakantie’ is een kansrijk thema. Wethouder Sylvia Fleuren van de gemeente Berg en Dal die een leidende rol speelt in het regionale project, laat het reeds bestaande aanbod inventariseren op het gebied van service en zorgondersteuning. De gemeente roept ondernemers op hieraan hun bijdrage te leveren.

Inventarisatie

RBT KAN stuurde zo’n 150 verblijfsaccommodaties (hotels, B&B’s, campings) in het Rijk van Nijmegen een vragenlijst. Daarop kan iedere toeristische ondernemer invullen welke service en faciliteiten hij op het gebied van extra zorg biedt. Verleent een ondernemer die zorg in combinatie met toerisme nu nog niet, maar heeft hij daar wel interesse in, dan kan hij dat ook aangeven.

Ondernemers hebben tot 4 januari de tijd om hun interesse kenbaar te maken. Wie daaraan wil meewerken, maar (nog) geen vragenlijst heeft gehad kan deze opvragen bij Daphne Gielen van RBT KAN (d.gielen@rbtkan.nl).

Zorgeloos op vakantie

Het Rijk van Nijmegen staat niet alleen bekend om een groot aanbod van natuur, cultuur en recreatie, maar ook om het grote aantal zorgaanbieders. Bezoekers kunnen dus in deze regio genieten van een heerlijke vakantie én ook de zorg ontvangen die zij nodig hebben. Nieuwe product-markt-combinaties met zorg kunnen bijdragen aan de verdere groei van het toerisme in het Rijk van Nijmegen.

Doelgroep vormen alle mensen die op vakantie willen en een zorgbehoefte hebben. Het gaat om mensen die in hun thuissituatie zelfstandig kunnen functioneren, dankzij eenvoudige technische middelen en/of inzet van eenvoudige thuiszorg. Denk aan een toilet en douche voor rolstoelers, hulp bij steunkousen aantrekken en douchen. Men krijgt straks accommodaties aangeboden met zorg op maat.

Ook als een gezin komt met de vraag om eenvoudige extra ondersteuning voor een gezinslid, wil het Rijk van Nijmegen deze service kunnen verlenen. Zo wordt in feite iedereen ontzorgd.

Wie meer informatie over ‘zorgeloos op vakantie in het Rijk van Nijmegen’ wil, kan contact opnemen met Martine Norden van de Gemeente Berg en Dal, tel. (06) 83 44 31 36, m.norden@bergendal.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.