Zo’n 100 MBO-docenten uit regio Nijmegen staken

Nijmegen – Ongeveer 100 docenten uit het Nijmeegs Middelbaar Beroeps Onderwijs(MBO) doen vandaag mee aan een grote landelijke staking in Amsterdam. De docenten gaan door middel van de staking vragen om een betere CAO. Daarbij hoort een hoger loon en/of lagere werkdruk. Volgens het ROC in Nijmegen gaat de staking niet al te veel ten koste van de lessen en ook niet van de examens die op dit moment worden gemaakt.

Helicon
Ook het Helicon in Nijmegen geeft aan dat de staking niet vergaande gevolgen heeft. De lessen van docenten die gaan staken in Amsterdam, worden door andere docenten overgenomen. Voor de studenten is geen negatief effect te merken, aldus de MBO-school.

De landelijke staking vandaag in Amsterdam, is niet de eerste in het MBO. De stakingen begonnen enkele weken geleden al, toen verschillende leraren op afzonderlijke scholen in het land gingen staken. De georganiseerde staking van vandaag wordt waarschijnlijk ondersteunt door duizenden docenten uit het hele land. De doorgeslagen bureaucratie op de MBO-scholen is het meest gehoorde argument voor de staking.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.