Zomer, zon, vakantie … samen of juist even apart?

In de zomerperiode hoor je er regelmatig over en menigeen zal ook zeggen “zoiets gebeurt mij echt niet”. Maar dan gebeurt het toch. Je probeert je ‘geluk’ weer samen te ontdekken in een vakantie. Met z’n tweeën of met het hele gezin. Maar als het in de relatie niet meer klopt, dan kan de vakantie zelfs de grote spelbreker zijn. Dus wees op je hoede … want vakanties (en feestdagen) kunnen funest zijn voor veel relaties en gezinnen.

“Yes, eindelijk … het is weer vakantie dus we hebben nu alle tijd voor elkaar!” En vaak is dat de eerste dagen ook zo en gaat dat goed. Maar de onrust is niet ons lichaam uit en zal zich ergens moeten uiten, tenminste als je het niet uitspreekt. Dus de kleinste onhebbelijkheid wordt opgeblazen en kan leiden tot een enorme issue. Hoe herkenbaar is die? En als de verstandhouding dan niet meer is wat het geweest was, dan is de kans extra aanwezig dat de vakantieperiode jullie niet dichter bij elkaar brengt, maar juist verder van elkaar verwijdert. Irritaties en confrontaties krijgen dan de overhand waardoor veel stellen na de vakantie de knoop doorhakken.

Eigenlijk zou je dus in plaats van dicht bij elkaar, misschien juist wel even afstand van elkaar moeten nemen in de vakantieperiode. Even echt ‘jouw ruimte’ nemen en een levens veranderende beslissing niet laten versnellen door extra irritaties en vakantiestress. Het eindresultaat kan hetzelfde zijn, maar wellicht met een rustigere start. Of het resultaat is juist dat er ruimte is ontstaan om nog een keer op een andere manier naar elkaar en het gezin te kijken.

Vakantie is heerlijk en kan zeker een boost zijn omdat je even wat weinig tijd voor elkaar gehad hebt. Maar vakantie kan zomaar een desillusie worden, als je deze gebruikt om een uit elkaar gegroeide relatie of een relatie die op voorhand niet helemaal klopte te redden. Onder het mom van “we proberen het nog … voor de kinderen” of “we willen de kinderen de vakantie niet ontnemen” gaan honderden, misschien wel duizenden gezinnen wellicht een laatste maal samen op vakantie.

Hoe kom jij dit jaar terug van vakantie? – door Sacha Bucciarelli www.relatiezaak.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.