Zo kun je metaal beschermen tegen roest

Een oven schoonmaken doe je liever niet, want dit is nou eenmaal een vervelend klusje. Een aangebrande pan schoonmaken zal ook niet je favoriete taak zijn. Voor het verwijderen van roest zal dit ook zeker gelden. Het is daarom slim om roest te voorkomen. Zo zal het roest verwijderen nooit op je takenlijst komen te staan. Bovendien is het een stuk beter voor je producten om het metaal te beschermen tegen roest. Met name als het buiten staat moet het extra goed beschermd worden tegen roest vanwege het regenachtige klimaat in Nederland. Hoe je metaal beschermt tegen roest kun je in dit artikel lezen, wat gedaan kan worden met behulp van verf.

Goed reinigen

Waarschijnlijk zul je direct aan de slag willen met het verf. Toch is dit niet verstandig. Je moet namelijk eerst de schilderklus voorbereiden. Door dit te doen zul je zorgen voor het beste resultaat dat bovendien hierdoor erg lang mooi zal blijven en dus duurzaam is. Je moet hiervoor eerst het oppervlakte dat je zult schilderen reinigen. Schoonmaken is dus toch wel noodzakelijk. Je kunt dit doen met een emmer water en een klein beetje Bioversol. Dit is een ecologische verfreiniger en is een vervanger voor ammonia. Het is zo geconcentreerd dat je er maar een beetje van nodig zult hebben. Met een schuurspons kun je vervolgens het oppervlakte schoonmaken.

Egale ondergrond

Nadat je het oppervlakte dat je zult schilderen gereinigd hebt is het zaak om de ondergrond egaal te maken. Zo kunnen er nog roestplekken of loslatende verfresten op het metaal zitten. Dit moet dus verwijderd worden, wat gedaan kan worden met een staalborstel. Nadat dit gelukt is moet je het hele oppervlak opschuren met behulp van een stuk schuurpapier, wat een korrel P180 zou moeten hebben. Dit is niet extreem grof dus het zal geen krassen achterlaten op het metaal. Het is juist ook niet te fijn, dus je kunt de oneffenheden nog wel van het oppervlak schuren. Nadat je klaar bent met het schuren moet je het schuurstof wegvegen met een schilderstoffer. Mogelijk zal er dan nog wat stof zitten op de ondergrond. Dit kun je verwijderen door er met een kleefdoekje over heen te gaan.

Verven maar!

Je hebt nu de voorbereiding afgerond. Met andere woorden, het is nu eindelijk tijd om de verf erbij te pakken. Voor het schilderen moet je een goede kwast gebruiken. Daarvoor moet je natuurlijk eerst wel de verf goed doorroeren. Dit doe je zodat alle bestanddelen van de verf goed gemengd zijn. Tijdens het schilderen zou je een verzetketel met inzetvat gebruiken, maar de Roll & Go is ook een goede optie. Hierin zit een speciale ruimte waarin je de kwast kunt doen. Ook heeft het een uitkeping om de beugel van je roller aan te hangen. Bovendien kun je de Roll & Go eenvoudig vasthouden tijdens het vervel. De verf moet je vanuit het blik gieten in de verzetketel. Vergeet niet om altijd twee lagen verf aan te brengen, mogelijk zelfs meer.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.