Zilveren Waalbrugspeld voor de heer De Bruijn.

De heer H.L.F. de Bruijn (75) ontvangt op 31 oktober de Zilveren Waalbrugspeld. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn verdiensten voor zangvereniging Cantemus en het Gemengd Koor Hatert gedurende ruim 40 jaar.

De heer De Bruijn is sinds 1971 lid van het Gemengd Kerkkoor Hatert en vanaf de oprichting in 1986 lid van zangvereniging Cantemus. Bij  het Gemengd Kerkkoor Hatert was de heer De Bruijn zes jaar voorzitter en bij Cantemus was hij negen jaar secretaris. Als secretaris maakte hij jaarverslagen, was aanwezig bij alle vergaderingen en maakt hiervan ook verslagen. Ook was hij begeleider van misdienaars en acolieten, stelde hij het dienstrooster op en maakte draaiboeken voor speciale kerkdiensten. En ruim 25 jaar heeft de heer De Bruijn de Nijmeegse processie naar Kevelaer mee georganiseerd.

Tot op heden is de heer De Bruijn een manusje van alles voor de zangvereniging. Hij maakt de maandelijkse nieuwsbrief, begeleidt de dirigent en organiseert alle optredens waarbij hij steeds zorgt dat al het materiaal er is: podium, piano, enz. Ook zorgt hij dat alle leden weten welke nummers er gezongen moeten worden en welke kleding dan gedragen moet worden. Bij de maandelijkse nieuwsbrief voegt de heer De Bruijn altijd een verhaal of een gedicht uit het leven of over de seizoenen toe. Voor het 20- en 25 jarig jubileum heeft hij een boekje samengesteld waarvoor hij ook sponsors heeft aangetrokken. De heer De Bruijn is lid van de werkgroep Liturgie. Deze werkgroep zorgt voor een passend repertoire bij de kerkdienst aan de hand van thema’s. En al bijna veertig jaar bezorgt hij het parochieblad in Hatert. Omdat de heer De Bruijn bij beide koren actief is organiseert hij ook regelmatig samen met anderen een samenzang tussen beide koren. De heer de Bruijn was daarnaast ook dertig jaar lang collectant voor de Hartstichting en was jeugdleider bij SV Hatert. Ook heeft hij jarenlang samen met anderen het kindervakantiewerk in Hatert georganiseerd.

De heer De Bruijn heeft zich ruim veertig jaar zeer verdienstelijk gemaakt voor de Nijmeegse samenleving en Hatert in het bijzonder.

De burgemeester reikt de Zilveren Waalbrugspeld uit aan de heer De Bruijn tijdens een feestelijke repetitie op 31 oktober om 20.00 uur in de kerk Het Kruispunt, Van Hogendorpstraat 126 te Nijmegen.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.