Zilveren waalbrugspeld voor Hans Slavenburg

De heer J.H. (Hans) Slavenburg (75) ontving voor zijn verdiensten voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk voor onder andere Vluchtelingenwerk en de Raad voor Levensbeschouwing en Religie de Zilveren waalbrugspeld. De heer Slavenburg is in 1996 begonnen als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk – al die jaren heeft hij ononderbroken op verschillende locaties en in verschillende teams van Vluchtelingenwerk gewerkt.

Hij begeleidt juridisch en maatschappelijk uitgeprocedeerde asielzoekers bij het vinden van een perspectief in Nederland of bij hun terugkeer. Vele cliënten hebben alsnog een verblijfsvergunning gekregen of zijn vrijwillig teruggekeerd naar hun land. Sinds januari jl. werkt de heer Slavenburg ook nog een dag per week in de noodopvang in Heumensoord – hij geeft hier voorlichting aan vluchtelingen die net in Nederland gearriveerd zijn over de asielprocedure.

De heer Slavenburg is van 2008 tot eind 2015 secretaris van de Raad voor Levensbeschouwing en Religie geweest. Hij werkte aan activiteiten in de Vredesweek samen met PAX, bijeenkomsten in buurthuizen/gebedshuizen en op straat waarbij mensen met elkaar in gesprek gaan over vreedzaam met elkaar omgaan, inspiratie vinden in een gezamenlijk ritueel, kennismaken met elkaars culturele achtergronden door bijvoorbeeld samen te eten, dansen etc.

De heer Slavenburg is tevens een stuwende kracht achter Open Your Mind Nijmegen, een anti-discriminatieproject op scholen door middel van theater. De afgelopen jaren kwamen hier nog meer activiteiten bij, opgezet samen met het Huis van Compassie, zoals het project Nijmegen Stad van Compassie. Naast dit alles blijft de heer Slavenburg bescheiden, genuanceerd, betrouwbaar, degelijk en accuraat. Hij is de onontbeerlijke steun die het niet nodig vindt om op de voorgrond te treden. Hij is bijzonder betrokken bij de medemens.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.