Zilver voor muZIEum bij ANWB-verkiezing ‘Leukste uitje van Gelderland’!

Voor het vijfde jaar op rij is het muZIEum in Nijmegen geëindigd in de top 3 van de ANWB-verkiezing ‘Leukste uitje van Gelderland’. Bezoekers waardeerden hun kijkje in de wereld van blinden en slechtzienden met een stem én goede beoordeling.

Top 3

Het muZIEum staat voor het vijfde jaar op rij in de top 3 van ‘Leukste uitje van Gelderland’. Op de website van de ANWB beoordeelden men hun favoriete uitje. Het muZIEum is blij met zoveel enthousiaste reacties. Iedere dag opnieuw ervaren bezoekers tijdens een persoonlijke rondleiding hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Zij worden hierbij begeleid door een gids die zelf een visuele beperking heeft.

Het muZIEum is trots dat bezoekers deze bijzondere eye-opener zo enorm waarderen . Op diverse beoordelingswebsites behaalt het muZIEum ook goede resultaten. Van TripAdvisor ontving zij afgelopen jaar zelfs een ‘Certificaat van Uitmuntendheid’. Bezoekers vinden het een leuk en leerzaam uitje.

Een recensent van Zoover: “Je staat echt stil bij hoe het voor visueel beperkten is en ik vond het zeer leerzaam. Aanrader voor iedereen!” Op TripAdvisor: “Unieke manier om eens de wereld van een blinde of slechtziende mee te hebben gemaakt.” en “Spannend, leerzaam en innovatief. Het was ook een eye-opener voor mij, ik kijk voortaan heel goed waar ik mijn fiets neerzet op straat!”

Vier de lente – korting voor ANWB leden

Tijdens alle schoolvakanties organiseert het muZIEum extra activiteiten voor jong en oud.  De voorjaarsvakantie is een mooi moment leden van de ANWB te bedanken voor hun stem en erop te wijzen dat er een leuke ANWB ledenkorting is.

Daarnaast is er, van 18 februari tot en met 5 maart, dagelijks een chocoladeproeverij in lentesfeer en ontdekken bezoekers onder begeleiding van een blinde of slechtziende gids welke rol hun zintuigen spelen tijdens het eten. Daarnaast zijn er voeldozen met typische voorwerpen uit de lente. Deze op de tast proberen te herkennen is een leuke uitdaging voor het hele gezin.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.