Zeven illegalen uit Eritrea opgepakt bij grens Duitsland

Kleef – Bij de grens tussen Nijmegen en Kleef zijn donderdagavond tijdens een grenscontrole 7 illegalen opgepakt door de lokale Grenspolitie. Ze wilden vanuit Nederland de grens over met Duitsland, maar de Bundespolizei zag dit niet zitten. Behalve de illegale vluchtelingen uit Eritrea, werd ook een Rus opgepakt. De hele groep wilde via de Internationale trein vanuit Nederland door naar Duitsland. Bij de Duitse grens staan vaak wel politiemensen te controleren op illegale vluchtelingen.

De grenscontrole werd gehouden in goede samenwerking tussen de Duitse en Nederlandse politie. In een grote actie proberen zij samen illegale vluchtelingen op te sporen. Dit onder het mom van veiligheid.

De stroom van vluchtelingen tussen Afrika en het vaste land van Europa is de afgelopen tijd tot een ware explosie gekomen. De vluchtelingen uit Eritrea kiezen veelal Lampedusa als uitvalsbasis, waarna ze doorreizen naar het vaste land. Het ene land binnen de Europese Unie houdt er daarnaast ietwat andere regels op na. Nederland heeft de laatste tijd te kampen met een enorme toestroom van illegale vluchtelingen, volgens goed ingevoerde bronnen zelfs 1000 nieuwe vluchtelingen per week.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.