Young professionals besteden aandacht aan andermans ambitie

19 t/m 25 mei Because You Care Week

Nijmegen – Het tweede kwartaal van het jaar is voor veel mensen een tijd om naar uit te kijken. De zon laat zich weer zien en iedereen gaat naar buiten. Maar voor kwetsbare mensen is dit moeilijker. Zij zijn afhankelijk van vrijwilligers die hen meenemen. Daarom organiseert Nijmegen Cares van 19 t/m 25 mei de landelijke Because You Care Week. Nijmegen Cares roept young professionals op aandacht te besteden aan de ambitie van een ander.

 

Stadsmanager Leoni Delsink van Nijmegen Cares zet samen met maatschappelijke organisaties en instellingen zomerse activiteiten op in de stad. “Jonge mensen leven een druk leven, waarin ze veel bezig zijn met het behalen van hun eigen ambities. Maar wij willen laten zien dat je met een paar uurtjes inzet ook de kleine ambities van kwetsbare mede stadsbewoners kunt waarmaken. Daarom willen we dat er zoveel mogelijk jonge mensen meedoen aan één van onze vrijwilligersactiviteiten tijdens de Because You Care Week. Zo zorgen we er samen voor dat heel veel mensen een heerlijke dag hebben om naar uit te kijken. De vrijwilligersactiviteiten staan open voor grote groepen vrijwilligers, dus het is ook nog eens een leuke manier om andere vrijwilligers te ontmoeten én het gaat een enorme boost energie geven.”

 

Meedoen
Tijdens de Because You Care Week staan alle activiteiten in het teken van ‘Er op uit’. Zo kunnen vrijwilligers met ouderen mee naar de opening van het Westerpark en sluiten we aan bij de wandel3daagse van de Doekenborg. En om de week bijzonder af te sluiten, is er op zondag een wandeling langs de brandhaarden  in het centrum samen met de bewoners van Nieuw Doddendaal. Aansluitend zijn alle Cares-vrijwilligers en geïnteresseerden van harte uitgenodigd, deel te nemen aan de vrijwilligersborrel. Want naast het vrijwilligen is het ook leuk om ervaringen te delen en medevrijwilligers beter te leren kennen. Om van de week een groot succes te maken, zijn er nog enthousiaste vrijwilligers nodig. Meedoen is eenvoudig en kan door in te schrijven als flexibele vrijwilliger op www.nijmegencares.nl.

 

Flexibel vrijwilligerswerk
Nijmegen Cares biedt flexibel vrijwilligerswerk aan via een online activiteitenkalender. Door de flexibele aanpak ontstaat er een netwerk van jonge energieke mensen uit het bedrijfsleven die bijdragen aan maatschappelijk welzijn. Vrijwilligers bepalen zelf hoe vaak en wanneer zij zich aanmelden voor een activiteit. Een aanpak die veel jonge mensen aanspreekt. Met deze flexibele poule van vrijwilligers biedt Nijmegen Cares ondersteuning bij structurele vrijwilligersactiviteiten voor ouderen, mensen met een beperking, dak- en thuislozen, migranten en kinderen in achterstandssituaties.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.