Woninginbrekers op heterdaad aangehouden

Ooij – Twee mannen zijn maandagochtend aangehouden op verdenking van een woninginbraak. Eén van de twee werd op de Erlecomsedam buiten het dorp Ooij aangehouden, de ander in een lijnbus op de Rijksstraatweg in Ubbergen. Het duo is ingesloten en in verzekering gesteld.

Maandag rond 08.00 uur kwam een melding dat in een woning aan de Marialaan in Ooij was ingebroken door twee mannen. Enkele personen zouden de inbrekers achtervolgen maar hen kwijt zijn geraakt richting de Erlecomsedam. Aan de hand van de doorgegeven signalementen hielden politiemensen op de Erlecomsedam even later een 21-jarige man uit Gennep aan.

Rond 08.30 uur kwam een melding binnen dat de andere verdachte in een lijnbus richting Nijmegen was gestapt. Deze bus werd door agenten stopgezet. In de bus troffen zij vervolgens een man aan die aan het signalement van de woninginbrekers voldeed. Daarop is hij aangehouden. Het gaat om een 34-jarige inwoner van Lomm.

De politie doet verder onderzoek naar de inbraak. Het is nog niet bekend wat er bij de inbraak is weggenomen. Bij de verdachten werd niets aangetroffen. De politie maakt proces-verbaal op van de zaak.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.