‘Wonen met Perspectief’ in Nieuw Doddendaal

De gemeente Nijmegen, Portaal, de RIBW Nijmegen & Rivierenland en Pluryn hebben de intentie om onder de naam ‘Wonen met Perspectief’ in Nieuw Doddendaal cliënten vanuit een beschermende woonsituatie te begeleiden naar zelfstandig wonen in de samenleving.

Woningcorporatie Portaal heeft op 15 juli een omgevingsvergunning aangevraagd bij de ODRN (Omgevingsdienst Regio Nijmegen) voor de renovatie van het pand. Met het project ‘Wonen met Perspectief’ nemen de betrokken partijen samen hun verantwoordelijkheid in het ondersteunen van kwetsbare mensen in hun stap naar meer zelfstandigheid. Naast het bieden van tijdelijke bewoning aan 31 cliënten, is het voornemen om in Nieuw Doddendaal tevens langdurige huisvesting te bieden aan 11 cliënten van de RIBW die beschermd wonen.

Het streven is om de eerste woonunits begin 2017 op te leveren. ‘Wonen met Perspectief’ is een nieuwe woonvorm. Het helpt mensen om vanuit de instelling waar zij verblijven een stap naar zelfstandigheid te maken. Maar alleen als dat lukt, anders is er voor hen een plek in een beschermd wonen omgeving. Wethouder Zorg en Welzijn, Bert Frings, is blij met deze nieuwe woonvorm die voorziet in een behoefte van cliënten en past in de vernieuwing van het zorgaanbod. Buurtbewoners zijn uitgenodigd voor een informele kennismaking op 18 juli 2016.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.