Wintertuinfestival van start met bevlogen kroegcollege

Het Wintertuinfestival is van start! In de maand dat de Oxford Dictionary de term ‘post truth’ uitroept tot woord van het jaar, opende het Wintertuinfestival woensdagavond in een bomvolle kroeg met een boeiend college van dr. Mathijs Sanders over het festivalthema fictie vs. non-fictie.

Het festival duurt nog tot en met zaterdagavond. De programma’s op donderdag en vrijdag zijn uitverkocht, maar voor de grote, afsluitende festivalavond op zaterdag zijn nog kaarten beschikbaar.

Op zaterdagavond 26 november tovert poppodium Doornroosje om tot een literair walhalla tijdens de grote festivalavond. Talloze schrijvers, dichters en muzikanten gaan in op het festivalthema: de verhouding tussen fictie en non-fictie. Staat fictie onder druk van de werkelijkheid? Waar komt het nieuwe verlangen naar echtheid vandaan? En whatever happened to de verbeelding? Zo gaan Rob Wijnberg en Writer in Residence Jeroen Olyslaegers in gesprek over de narratief in nieuws en het fictionaliseren van de actualiteit.

Hagar Peeters en Joris van Casteren spreken over de grenzen van non-fictie en fictie. Niña Weijers schrijft speciaal voor deze avond het festivalessay. K. Schippers brengt een ode aan de verbeelding. Dichters Lieke Marsman, K. Michel, Maud Vanhauwaert en Maartje Smits gaan in op non-fictie in poëzie. Maxim Hartman doet mee aan de grote ‘Is dit echt of kan het weg’-quiz. Herman Brusselmans en Douwe Draaisma worden geïnterviewd en Eerie Wanda en Meindert Talma treden op. En dat is nog lang niet alles! Bekijk het hele programma op wintertuinfestival.nl/zaterdag .

Wintertuin in Doornroosje

Datum: zaterdag 26 november 2016
Locatie: Doornroosje, Stationsplein 11, Nijmegen
Aanvang: 20.30u, deuren open: 19.45u
Entree: €15 / €12,50 (studenten/CJP)

Ga voor het volledige programma en kaartverkoop naar wintertuinfestival.nl.

Foto: SchulteSchultz

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.